O călăuză sigură. Opt paşi către împlinirea în viaţă

Colecție: Cărţi Cheie

Titlu original: The Thinker's Way: 8 Steps to a Richer Life

Traducător: Adriana Ciorbaru

Copertă: Dan Perjovschi, Doru Marian

Anul apariției: 1999

Număr pagini: 384

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-9467-00-8

O călăuză sigură. Opt paşi către împlinirea în viaţă

Autor: John Chaffee

Cărţi Cheie
Stoc epuizat
17,34 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Vreţi o călăuză sigură pentru reuşita în viaţă? Ea este capacitatea dumneavoastră de a gândi şi de a raţiona! Această carte minunată ne salvează de la inundaţia de informaţii neesenţiale şi tendenţioase, potolindu-ne setea de cunoaştere adevărată, solidă. Iată doar câteva dintre ideile dezvoltate metodic în paginile ce vă aşteaptă să le savuraţi:

    Ştiţi ce este viaţa bună? E direcţia aleasă de fiinţa dumneavoastră atunci când aveţi libertate psihologică totală. Cel ce nu vrea să judece e bigot; cel ce nu poate este prost; cel ce nu îndrăzneşte este sclav. Temerea numărul 1 a americanului de rând (şi nu numai a lui!) este frica de vorbitul în public. Reuşesc în viaţă cei care îşi înfrâng această frică. A sosit timpul ca toţi oamenii să fie filozofi: consecvenţa prostească este gogorita minţilor mici. Capra vecinului este o stare de spirit universală. Haideţi să ne debarasăm de acest mod de a gândi negativ şi de consecinţele lui! Ce ghid eficient ne poate feri de efectele nocive ale noianului de sfaturi şi considerente pseudoştiinţifice vehiculate în mass-media? Fericirea altuia nu o fac eu, decât prin ceea ce sunt. Ce înseamnă aşteptatul neaşteptatului şi cum începe viaţa creatoare. Comunicarea între sexe, cu copiii, cu prietenii, colegii de birou, superiorii, subalternii nu e doar o simplă trăncăneală de complezenţă. Toate acestea şi multe altele, cu trei principii simple: gândeşte critic, trăieşte creator, alege liber!

    Când ni se pun întrebări de felul Cine eşti? sau Care este sensul vieţii tale?, de multe ori nu avem nici o idee cum să răspundem. Dar un simptom chiar mai acut al confuziei şi alienarii noastre este faptul că rareori punem aceste întrebări, nouă înşine sau altora. Se plăteşte un preţ enorm pentru acest dezinteres faţă de propria persoană. Albert Camus exprima aceasta în felul următor: Să-ţi pierzi viaţa este un lucru mărunt şi voi avea curajul s-o fac la nevoie; dar să vezi cum ţi se risipeşte sensul vieţii, cum îţi dispare raţiunea existenţei, aceasta este de nesuportat. Nu poţi trăi fără sens.

    Această carte a fost scrisă pentru a vă ajuta în strădania dumneavoastră de a vă crea un autoportret luminos, deoarece gândirea iluminată este cheia unei vieţi reuşite.

    Dr. John Chaffee este lider naţional recunoscut în domeniul dezvoltării intelectuale şi autorul câtorva cărţi de succes printre care Thinking Critically (Gândeşte critic). Este directorul Centrului pentru Gândire Critică şi Studiul Limbajului din New York şi profesor de filozofie la City University din New York (CUNY). Organizează seminarii şi conferinţe pe tema gândirii critice în diferite centre din SUA.