CELE MAI NOI

roman despre Holocaust
Noutăți 2024 în colecția Byblos: supraviețuitoare în atmosfera toxică a antisemitismului – o poveste inspirată de realitate

Atunci când istoria se repetă, literatura are ceva să ne învețe. Inclusiv pe plan social și politic. Iar în climatul actual, când fermentul antisemit tinde să devină tot mai manifest, un roman…

cititul pe diagonala
Cititul pe diagonală – ce presupune această tehnică de gestionare a informației?

Cititul în diagonală nu implică parcurgerea fiecărui cuvânt dintr-un text, ci se concentrează pe identificarea și înțelegerea ideilor principale. Acest stil de lectură este adesea descris ca o scanare vizuală a paginilor, începând de la titlu, trecând rapid prin subtitluri, prima și ultima frază din paragrafe, punctele evidențiate sau cuvintele cheie.

carti despre religie
Cele mai bune cărți religioase – cum te pot ajuta acestea într-o călătorie de auto-cunoaștere?

Când vorbim de cărți religioase, nu ne referim neapărat la cele care prezintă evenimentele biblice și viața sfinților, ci mai degrabă cele care te fac să te întorci către tine, din punct de vedere spiritual.

citate dedspre prietenie
Citate din cărți despre prietenie – ce rol au relațiile de prietenie și cum ne pot ajuta cărțile să înțelegem importanța lor?

Toate aceste citate din cărți despre prietenie subliniază importanța autenticității, empatiei și conexiunii în relațiile de prietenie și ne amintesc că a fi vulnerabil și deschis cu cei apropiați poate aduce oamenii împreună și poate întări legăturile dintre ei.

dezvoltare personala
Noutăți 2024, colecția Biblioterapia: Cum să fii dur/ă pentru a obține performanță

Înfruntă lucrurile dificile este, în fapt, o carte ce cuprinde zeci și zeci de ponturi cu solidă bază științifică și perfect practicabile pentru a-ți consolida reziliența mintală – o calitate pe care vrei să o ai ca om, ca profesionist, ca cetățean, ca părinte, etc., întrucât e realmente esențială în oricare aspect al vieții.

bildungsroman contemporan
Noutăți 2024, colecția Byblos: bildungsromanul tânărului intelectual

Iar cititorul asistă, în fapt, la procesul cristalizării valorilor, în anii de tânăr adult, ca fundament al maturizării. Și câte romane contemporane se mai pot lăuda că exemplifică această fină alchimie pentru cititorii lor, astfel încât aceștia să o poată replica în propria viață, cultivându-se, formându-se ca persoane, spre beneficiul societăților lor?