Bine ai venit!
|
| |
Hannah Jane Walker - Puterea sensibilității într-o lume nepăsătoare - Curtea Veche Publishing
-25%

Puterea sensibilității într-o lume nepăsătoare

41,25 lei 55,00 lei
Privește în jur. Unul din cinci oameni este hipersensibil. Dacă tu nu ești, atunci unul dintre cunoscuții tăi sigur este.

HANNAH JANE WALKER este poetă, dramaturgă și realizatoare de emisiuni radiofonice. Este co-autoare a unor spectacole interactive pentru care a câștigat premiul Fringe First. A organizat ateliere de scriere creativă pentru cercetători medicali și pentru deținuți dintr-o închisoare de maximă securitate. Ca poetă, a susținut lecturi în teatre, baruri, pe bărci și la festivaluri de profil. A colaborat cu BBC Radio 4, iar în 2020 a lansat un podcast de teatru poetic în trei episoade, Human Resources. Se declară preocupată de momentele dificile și înălțătoare pe care le înfruntăm.

O analiză a beneficiilor pe care le aduc societății oamenii sensibili.

Bookmark

Sensibilitatea are o valoare personală, culturală și evoluționară uriașă. E o trăsătură care a fost greșit înțeleasă și deprioritizată sute de ani. Această carte analizează ceea ce pare o slăbiciune în caracteristicile umane și îi redă locul de drept printre celelalte trăsături pe care le considerăm importante.

Joyful Antidotes

Un îndemn la discuții despre virtuțile sensibilității, precum și despre greutățile ei. Pe mine, cartea m-a făcut să mă întreb dacă sunt timidă sau dacă e doar o etichetă greșit atribuită în copilărie. Mi s-a spus uneori că sunt mult prea sensibilă, dar oamenii care au făcut-o păreau mai degrabă să dea glas propriei nesiguranțe.

Carmina Masoliver

Hannah Jane Walker analizează ce înseamnă să ai un simț acut al emoțiilor și să fii foarte atent la ce se întâmplă în jurul tău, într-o lume în care sunt recompensați cei care sar imediat la concluzii, care vociferează mai tare, care iau decizii mai rapid. Examinându-și propriile experiențe și intervievând o serie de experți, Walker a descoperit însă că sensibilitatea poate fi o trăsătură foarte valoroasă. Ca să profităm de ea însă, trebuie să ne schimbăm perspectiva.

Dr. Alice Violett

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Puterea sensibilității într-o lume nepăsătoare - Descriere și informații

Într-o societate în care succesul pare să le aparțină celor duri și adaptabili, sensibilitatea este deseori văzută ca o slăbiciune. Când se spune despre cineva că este sensibil, conotația negativă e clară: simte prea mult, e vulnerabil și se lasă copleșit de emoții.

Hannah Jane Walker și-a început cercetările cu întrebarea: „Poate sensibilitatea să fie utilă în societatea actuală?“ Iar ce a descoperit e opusul a ce s-ar crede: oamenii sensibili sunt extrem de prețioși. Sunt mai empatici, deschiși la tot ce se întâmplă sau se spune în preajma lor și analizează lucrurile în profunzime. Aduc coeziune în grupuri și au o perspectivă largă asupra lumii. Autoarea ne convinge astfel că sensibilitatea este nu doar o formă de putere, ci o însușire de-a dreptul vitală în viață.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 272

Traducere: Anastasia Ilie

Autor: Hannah Jane Walker

Titlu original: Sensitive

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1555-4

Puterea sensibilității într-o lume nepăsătoare - Cărți asemănătoare