Greutatea ideală

Colecție: Să fii sănătos

Titlu original: Perfect Weight

Traducător: Rocsana Niţă

Copertă: Dan Stanciu

Anul apariției: 2003

Număr pagini: 192

Format: 12 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-669-022-9

Greutatea ideală

Autor: Deepak Chopra

Să fii sănătos
Stoc epuizat
15,41 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Deepak Chopra este una dintre figurile cele mai interesante şi remarcabile ale prezentului. Medic de profesie, dar dezamăgit de consumul de medicamente pe care îl implică menţinerea sănătăţii, Chopra începe să studieze medicina alternativă. Tradiţia veche hindusă a vindecării holistice, Ayurveda, îl fascinează şi începe să aplice aceste tehnici bazate pe relaţia minte-corp. A scris 25 de cărţi, a fondat Chopra Center for Well Being în La Jolla (California), este un apreciat lider spiritual, iar revista Time l-a numit "poetul-profet al medicinii alternative", situîndu-l printre cele mai importante figuri ale secolului al XX-lea.Cine nu a trecut măcar o dată în viaţă prin bătălia cu caloriile sau lupta cu grăsimile, încercînd fie să se înfometeze, fie să renunţe la dulciuri, transpirînd în sala de sport sau aplicînd orice altă metodă pentru a slăbi. În timp, kilogramele se depun la loc (efectul de yo-yo), iar organismul este dezechilibrat.

  Chopra vă îndeamnă să uitaţi aceste chinuri pentru a slăbi şi vă propune un ghid complet pentru atingerea şi menţinerea greutăţii ideale. Fundamentat pe tehnicile ayurvedice, ghidul vă ajută să vă cunoaşteţi propriul corp, să înţelegeţi cum funcţionează şi să-i respectaţi nevoile materiale şi spirituale. Cunoaşterea şi exerciţiile din această carte sînt o nouă experienţă. Urmînd-o, veţi cîştiga sentimentul de bunăstare mentală şi fizică, veţi avea o viaţă activă şi veţi fi plini de energie.

  Deepak Chopra a scris 25 de cărţi, traduse în 35 de limbi. Este de asemenea autorul a mai mult de 100 de casete video şi audio; printre acestea se numără cinci programe foarte bine primite de publicul de televiziune. În 1999, dr. Deepak Chopra a fost selectat de revista Time în topul celor "100 de modele şi eroi ai secolului", fiind descris drept "poetul-profet al medicinii alternative".

  Este preşedinte şi fondator al The Chopra Center for Well Being, din La Jolla, California.

  În ultimul deceniu, Deepak Chopra a fost în primele rînduri ale curentului medicinii holistice. Din anii \'80, Chopra a îmbinat cu succes profesionalismul lui impecabil ca endocrinolog cu explorarea medicinii minţii şi a trupului. A influenţat în mod fundamental multe dintre cercurile medicale tradiţionale şi a adus în atenţia publicului larg beneficiile enorme ale medicinii holistice. Chopra nu a întors spatele formării lui de bază ca medic, ci şi-a extins practica reunind înţelepciunea antică orientală cu ştiinţa modernă. În 1984, a ajutat la introducerea medicinii ayurvedice în Statele Unite şi a înfiinţat Centrul ayurvedic de sănătate pentru controlul stresului şi medicină comportamentală în Lancaster, Massachusetts. De asemenea, a fost preşedintele fondator al American Association of Ayurvedic Medicine. De-a lungul timpului, el s-a impus ca unul dintre cei mai importanţi promotori ai combinării ajutorului medical oriental cu cel occidental.

  Astăzi, Chopra ţine conferinţe în toată lumea, făcînd prezentări în cadrul unor organizaţii şi corporaţii importante, precum World Health Organization din Geneva, Naţiunile Unite sau London\'s Royal Society of Medicine, ca şi la o serie de importante instituţii medicale americane. Chopra crede că sănătatea este o chestiune de alegere şi ne ajută să înţelegem abordarea sa printr-o serie de cărţi care tratează din punctul de vedere al medicinii ayurvedice mai multe arii de interes medical, cum ar fi: digestia, somnul, dependenţa sau greutatea. (Aceste cărţi vor apărea în seria de faţă, Să fii sănătos.)

  În medicina ayurvedică, vindecarea se produce atunci cînd forţele trupului şi ale minţii sînt în echilibru, iar restaurarea echilibrului începe prin cunoaşterea tipului corporal al pacientului, care poate fi trei feluri: Vata - asociat cu o natură entuziastă, cu o minte neliniştită şi cu insomnii ocazionale; Pitta - care are drept caracteristici spiritul ordonat, tendinţa de a te înfuria repede şi un intelect ager; Kapha - care prezintă o dispoziţie calmă, robusteţe şi tendinţe de îngrăşare. Diferitele tipuri de dietă, exerciţiile, plantele şi alte tratamente le sînt prescrise pacienţilor în funcţie de tipul lor corporal, urmărindu-se echilibrarea doshelor.

  Chopra afirmă că prima întrebare pe care şi-o pune un medic ce practică medicina ayurvedică nu este "Ce boală are pacientul meu", ci "Cine este pacientul meu?"