Cum am devenit expert în vânzări (ediţia Capital)

Colecție: Capital

Titlu original: How I Raised Myself from Failure to Success in Selling

Traducător: Alexandra Borş

Copertă: Felix Grigore

Anul apariției: 2011

Număr pagini: 256

Format: 13 × 20 cm

ISBN: 978-606-588-122-8

Cum am devenit expert în vânzări (ediţia Capital)

Autor: Frank Bettger

Stoc epuizat
13,39 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • „Cea mai necesară şi mai captivantă carte despre vânzări pe care am citit-o vreodată.“

  Dale Carnegie


  Când vine vorba de vânzări, Bettger este considerat deja un clasic. De-a lungul anilor, a fost tradus în peste 15 limbi. Iar cartea de faţă s-a vândut în mai multe milioane de exemplare, fiind citită din Extremul Orient până în Europa şi Statele Unite. Bettger a aplicat, ca nimeni altul, principiul: „Dacă viaţa îţi dă lămâi, fă limonadă!“ A revoluţionat mentalitatea agenţilor de vânzări, propovăduind principii inovatoare: „descoperă ce lucruri îşi doresc oamenii şi ajută-i să le obţină“, „pune-i clientului întrebări“, „caută punctul sensibil sau problema-cheie a clientului“, „laudă-ţi concurenţii“, „dinamitează atmosfera“, „câştigă încrederea interlocutorului“, „întreabă «de ce»“, „fii un bun ascultător“, „nu vorbi prea mult“, „nu înşela încrederea celuilalt“, „cere-le clienţilor recomandări“, „ajută-i pe oameni să ţină minte numele tău“, „când ai emoţii, recunoaşte“, „vinde mai întâi întrevederea, abia apoi marfa“, „exersează-ţi prezentările“, „admiră proprietatea clientului“, „nu lăsa niciodată un client să te uite“, „nu te teme să ceri bani“ şi „zâmbeşte sincer“. În 25 de ani de activitate, Bettger a încheiat în total aproape 40 000 de vânzări, adică circa 5 pe zi. Un adevărat record – indiferent de epoca la care ne raportăm! Pe scurt, drumul lui în viaţă s-ar putea rezuma prin expresia „de la eşec la succes“.


  Frank Bettger este unul dintre cei mai importanţi autori de literatură pentru vânzări. Povestea vieţii lui e o admirabilă aventură a succesului pe care un om obişnuit îl poate atinge, în pofida oricăror dificultăţi. Evoluţia sa personală i-a atras atenţia lui Dale Carnegie, cel care l-a îndemnat să scrie această carte.

  Rămas orfan de tată la o vârstă fragedă, Bettger a fost nevoit să-şi câştige existenţa de unul singur. La 11 ani, se trezea la 4.30 dimineaţa, ca să vândă ziare. La 14 ani, sărăcia l-a obligat să abandoneze şcoala, aşa că s-a angajat ca ajutor de mecanic pentru motoare cu abur. La 18 ani, a devenit jucător profesionist de baseball. După câţiva ani, un accident la braţul drept l-a obligat să abandoneze sportul. La 29 de ani a revenit în Philadelphia, oraşul său natal, şi a început să vândă asigurări de viaţă. Era deprimat, aproape falit şi gata să renunţe. Dar a perseverat. În următorii 12 ani, printr-o ambiţie de invidiat şi prin automotivare a reuşit să intre în topul agenţilor de vân­zări din Statele Unite. Iar la 40 de ani ajunsese atât de bogat, încât s-ar fi putut pensiona liniştit. Însă şi-a continuat munca. Era un om care îşi transforma clienţii din străini în prieteni fideli.

  Astăzi, Frank Bettger este considerat unul dintre agenţii de vânzări reprezentativi pentru America secolului XX.