Bine ai venit!
|
| |
Cum să vinzi
-25%

Cum să vinzi

Modul în care vor să cumpere clienții tăi
42,75 lei 57,00 lei
Experții de la Dale Carnegie & Associates subliniază un adevăr simplu, dar ignorat de mulți: procesul de vânzare începe înainte de a te întâlni cu potențialul client și fiecare tranzacție este unică în felul său. Strategia propusă de ei îți dezvăluie comportamentul pe care trebuie să-l adopți pentru a câștiga respectul cumpărătorului.
Nr. pagini: 288 Format: 14.5 × 20.5 cm Categorii: Noutăți, Cărți, Autori străini, Dezvoltare Profesională, Marketing & Comunicare, Vânzări, Carieră Imprint: Descriptoare: ,

Dale Carnegie & Associates

Dale Carnegie, pe numele lui real Dale Carnagey, s‑a născut într‑o familie săracă de fermieri americani. După absolvirea facultăţii, a vândut cursuri prin corespondenţă în Nebraska şi a obţinut câteva roluri ca actor la New York, fără prea mare succes. În 1912 a fost angajat de Young Men's Christian Association să predea cursuri pentru adulţi şi a descoperit, fără să își fi propus, o metodă de a diminua teama celor care vorbesc în faţa unui public numeros. Astfel a început faimoasa carieră a lui Dale Carnegie, care a ajuns să fie considerat cel mai mare autor de literatură motivaţională al secolului al XX‑lea. În anii ’50 au început să prindă contur proiectele din cadrul programului Dale Carnegie Training, care se bazează pe principiile promovate de fondatorul său.

Recunoscut recent de către Wall Street Journal ca una dintre cele 25 de francize de înaltă performanță, programul Dale Carnegie Training a elaborat cursuri disponibile în 25 de limbi, în Statele Unite ale Americii și în alte 80 de țări. În prezent, partenerii din cadrul programului Dale Carnegie Training colaborează cu sute de corporații medii și mari, precum și cu diferite alte organizații pentru a ajuta firmele să aibă succes, derulând cercetări referitoare la creşterea randamentului angajaților, cu accent pe conducere, vânzări, funcționarea echipelor, servicii pentru clienţi, promovarea afacerii, îmbunătățirea procesului muncii și alte calități necesare în management.

Principiile lui Carnegie sunt atemporale, iar formulele sale care îndrumă spre o viață încărcată de semnificații și plină de succes transcend epocile.

Samantha Finan

Cartea pe care o ții în mână îți prezintă principiile de bază pe care le predăm în toată lumea, care au dat roade bogate în interiorul organizației noastre și în alte mii de pe tot mapamondul. Frumusețea principiilor marca Dale Carnegie este că pot fi învățate, sunt sistematizate și ușor de personalizat. Și îi ajută cu adevărat pe oameni să își îmbunătățească viața.

Joe Hart

Un ghid cuprinzător pentru aplicarea în vânzări a principiilor fundamentale dezvoltate de Carnegie.

Kirkus Reviews

Scopul tău adevărat este să îi devii consilier, să știi să-i explici de ce are nevoie de un anumit produs ori serviciu și cu ce îi va îmbunătăți viața.

Mai important decât semnarea unui contract este ca, în urma ei, clientul să vrea să păstreze relația cu tine, să vă împrieteniți și să beneficiați amândoi în viitor de schimbul de bunuri și de idei. Este vorba despre o filozofie complexă și onestă, diferită de cea a majorității vânzătorilor.

Azi, mai mult ca oricând, la baza oricărei vânzări se află relațiile interumane. În epoca internetului și a rețelelor de socializare, în care avem la dispoziție o mulțime de opțiuni, încrederea reciprocă este cu atât mai importantă. Din această carte vei învăța cum să-ți construiești credibilitatea și cum să pui bazele unei colaborări solide, pe termen lung.

Anul apariției: 2023

Format: 14.5 × 20.5 cm

Număr pagini: 288

Traducere: Maria Tudose

Autor: Dale Carnegie & Associates

Titlu original: Sell! The Way Your Customers Want to Buy

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1407-6