Nopţi linistite

Colecție: Familia la Curtea Veche

Titlu original: Silent Nights: How to Develop a Peaceful Sleeping Routine

Traducător: Cornelia Pascu

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2011

Număr pagini: 216

Format: 13 × 20 cm

ISBN: 978-606-588-127-3

Nopţi linistite

Cum să-i formăm copilului rutine pentru un somn liniştit

Autor: Dr. Pat Spungin

Familia la Curtea Veche
În stoc
21,19 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Când vă străduiţi să-i convingeţi pe copii să adoarmă, se poate întâmpla să simţiţi că aceasta e o sarcină imposibilă — mai ales dacă ei refuză să se culce. Dar noi toţi avem nevoie de somn suficient pentru a face faţă stresului şi eforturilor cotidiene, iar nopţile cu multe perturbări pot avea un efect negativ pe termen lung asupra fiecărui membru al familiei.
  Dr. Pat Spungin consideră că un somn de calitate este esenţial atât pentru dezvoltarea copiilor, cât şi pentru a-i ajuta să socializeze. În acest ghid plin de informaţii utile şi pragmatice, ea prezintă cele mai recente cercetări în domeniu, pentru a demonstra de ce somnul este atât de important. De asemenea, autoarea dă soluţii prin intermediul cărora toţi părinţii şi copiii să se poată bucura de nopţi liniştite.
  Din acest ghid, veţi afla:
  • care sunt factorii ce contribuie la un somn odihnitor;
  • la ce să vă aşteptaţi de la fiecare vârstă a copilăriei;
  • când e timpul să formaţi bune obiceiuri de somn pentru propriul copil;
  • cum să recunoaşteţi capcanele ce trebuie evitate;
  • în ce fel să reacţionaţi când copilul se trezeşte în miez noapte;
  • ce soluţii există pentru problemele apărute în timpul nopţii (de la coşmaruri până la somnambulism);
  • cum să adaptaţi rutinele de somn ale întregii familii, pentru a-i determina pe copii să nu se trezească prea devreme.  DR. PAT SPUNGIN este psiholog specializat în problemele copiilor şi în viaţa de cuplu, domeniu pentru care a manifestat un interes de-o viaţă.
  S-a născut în nordul Angliei şi a absolvit London School of Economics, în cadrul căreia a obţinut o diplomă universitară şi a încheiat un masterat. A finalizat apoi un doctorat la Institute of Education, University of London.
  Dr. Spungin a lucrat în cadrul Middlesex University, ca lector specializat în disciplina Psihologia şi Dezvoltarea Copilului. Ulterior, a început să predea cursuri de instruire a managerilor, pe teme precum: abilităţi personale şi interpersonale, negociere, ascultarea atentă a interlocutorilor şi feedback constructiv. Aceste deprinderi s-au dovedit utile atunci când s-a specializat în psihologia familiei, mai ales în problemele parentale. În 2001, a fondat site-ul Raisingkids.co.uk (pentru părinţi).
  A scris patru cărţi despre viaţa de familie şi este frecvent invitată la radio şi televiziune. În calitate de expert în acest domeniu, a lucrat cu câteva companii — susţinând prezentări, pregătind rapoarte, realizând casete video şi participând la emisiuni de radio.