Bine ai venit!
|
| |
Linda Lantieri - Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor - Curtea Veche Publishing
-25%

Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor

Tehnici de a cultiva puterea lăuntrică a copiilor
30,00 lei 40,00 lei
Linda Lantieri şi Daniel Goleman le oferă părinţilor şi pedagogilor strategii eficiente de dezvoltare a inteligenţei emoţionale a copiilor.

Linda Lantieri este o expertă cunoscută la nivel internațional în învățarea socială și emoțională, rezolvarea conflictelor și intervenția în situații de criză, cu 40 de ani de experiență în domeniul educației. Ea este directorul Programului de reziliență interioară și membru fondator al Colaborative for Academic, Social, and Emotional Learning (CASEL). De asemenea, este cofondatoare a Programului de rezolvare a conflictelor creative (RCCP), un program de învățare socială și emoțională care a fost implementat la 400 de școli din 15 districte școlare din SUA, cu site-uri pilot în Brazilia și Puerto Rico.

Copiii noștri au probleme legate de stres, știm asta. Cartea aceasta ne învață cum să-i ajutăm. Exercițiile simple, dar eficiente prezentate de autori vă vor ajuta să le oferiți copiilor abilități de adaptare esențiale pentru a face față celor mai diverse provocări ale vieții.

Rachel Simmons, autoarea cărții Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression in Girls

Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor - Descriere și informații

Valorificând cele mai recente descoperiri din domeniul cercetărilor asupra funcţionării creierului şi din psihopedagogie, Linda Lantieri a creat un program educaţional vizând învăţarea socio-emoţională, care, aplicat în numeroase şcoli, s-a dovedit extrem de eficient în a-i ajuta pe copii să se relaxeze, să îşi exprime adecvat emoţiile, să îşi descopere interesele şi să depăşească anumite dificultăţi și chiar traume.

Autoarea demonstrează că pe lista disciplinelor şcolare esenţiale trebuie adăugată una care să aibă ca scop dezvoltarea rezilienţei interioare a copiilor – învăţarea socio-emoţională.

Această carte poate structura o asemenea disciplină, deoarece prezintă strategii care ţin cont de specificul dezvoltării neurologice, fizice şi psihologice a copiilor.

Alte benefiicii ale aplicării exerciţiilor din acest ghid sunt: creşterea stimei de sine, îmbunătăţirea conştiinţei de sine şi a abilităţilor de comunicare interpersonală şi creşterea performanţei şcolare.

Anul apariției: 2017

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 200

Traducere: Mihaela-Gabriela Deniz

Autor: Linda Lantieri

Titlu original: Building Emotional Intelligence

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-665-0