Să-l cunoaştem pe Dumnezeu

Colecție: Prometeu

Titlu original: How to Know God

Traducător: Adriana Ciorbaru

Copertă: Eugen Alexandru Gustea

Anul apariției: 2003

Număr pagini: 296

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-669-006-7

Să-l cunoaştem pe Dumnezeu

Autor: Dr. Deepak Chopra

Stoc epuizat
17,34 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Nu tehnica este elementul periculos. Nu există o demonie a tehnicii. Există în schimb misterul esenţei ei. Ca un destin al scoaterii din ascundere, esenţa tehnicii reprezintă pericolul. (Martin Heidegger)

  Prometeu întruchipează mitul omului progresist, care îndrăzneşte să aducă \"focul\" în mijlocul oamenilor. Oare putem înţelege astăzi mai bine ca oricînd raţiunile pedepsirii lui de către zei? Colecţia Prometeu îşi propune să dezvăluie ce se întîmplă în spatele uşilor închise ale laboratoarelor, unde oameni de ştiinţă în halate albe ne pregătesc destinul.

  Deepak Chopra este una dintre figurile cele mai interesante şi mai remarcabile ale spiritului contemporan. După ce s-a ocupat în scrierile sale de sănătatea fizică, aici el abordează spiritualitatea într-un mod la fel de inspirat, deoarece între acestea două există o legătură inseparabilă. Ideile din această carte, combinaţie uimitoare a reflecţiilor pe marginea unor teme comune religiei, fizicii cuantice şi neuroştiinţei, nu slujesc o anume credinţă, ci reprezintă un drum al cunoaşterii lui Dumnezeu şi al transformării de sine. Teoria celor şapte stadii ale descoperirii divinităţii îi propune cititorului o scară a trăirii sacrului, menţinînd echilibrul între argumentele de natură ştiinţifică şi revelaţiile spirituale. Aflat în căutarea misterului vieţii, cu o eleganţă simplă, Deepak Chopra ne conduce pe calea unităţii idealurilor spirituale ale omenirii. Urmînd tradiţia atît a lui William James, dar în special a lui Carl Gustav Jung, autorul descoperă sufletul ca element esenţial al fiinţei şi leagă spiritualitatea de nevoile umane. Sufletul este văzut ca o culme a evoluţiei, care-l face pe om capabil să-l descopere pe Dumnezeu. Autorul propune căi de a-l experimenta pe Dumnezeu într-o secvenţă în dezvoltare, ontogeneza recapitulînd filogeneza, spiritual şi biologic.
  Născut în jurul anului 1947, în New Delhi, India, Deepak Chopra pretinde că a uitat care este vîrsta sa exactă. În ciuda ataşamentului faţă de literatura engleză şi a planurilor de a deveni jurnalist, Deepak Chopra a decis în tinereţe să studieze medicina. A studiat la St. Columbas în India, o şcoală condusă de misionari creştini irlandezi. Mai apoi, a urmat cursurile Institutului de Ştiinţe Medicale din New Delhi, studiind endocrinologia şi încercînd să afle cum \"se traduc gîndurile în molecule\". S-a mutat în Statele Unite în 1970, unde şi-a încheiat specializarea în endocrinologie la un spital din New Jersey, după care s-a mutat la Boston. A predat la mai multe facultăţi de medicină prestigioase şi în 1985 a devenit şef de personal la New England Memorial Hospital (acum, Boston Regional Medical Center). Aflat la Boston, experienţa sa l-a făcut pe Deepak Chopra să studieze medicina alternativă şi relaţia dintre corp, minte şi spirit. A început de asemenea să scrie cărţi - ajungînd în prezent la 25 de volume. Curînd după ce a devenit medic, Chopra a citit o carte despre meditaţia transcendentală şi a devenit interesat de tradiţia veche hindusă a vindecării holistice, cunoscută sub numele de Ayurveda (semnificînd \"cunoaşterea vieţii\"). Dezamăgit de medicina tradiţională, pe care o credea prea dependentă de medicamente, Deepak Chopra şi-a dat demisia din funcţie şi a fondat Maharishi Ayur-Veda Products International, Inc. (MAPI) împreună cu Maharishi Mahesh Yogi. Educaţia sa occidentală şi pregătirea în medicina ayurvedică l-au ajutat pe Chopra să impună Ayurveda în ochii multor sceptici. Popularitatea clinicilor sale a crescut repede şi datorită unor clienţi celebri ca Elizabeth Taylor, designerul Donna Karan sau bancherul Michael Milken. În 1993, s-a mutat în La Jolla, California, unde a devenit director al Sharp Institute for Human Potential and Mind/Body Medicine. În 1995, a fondat Chopra Center for Well Being din La Jolla.
  În prezent, este un lider spiritual pentru milioane de locuitori ai lumii. A devenit atît de popular, încît revista Time l-a numit \"poetul-profet al medicinii alternative\", situîndu-l printre cele mai importante figuri ale secolului XX. Personalităţi ca Madonna şi Demi Moore i s-au alăturat lui Deepak Chopra în cruciada sa, care promovează un credo preluat de la celebrii Beatles: \"Nu ai nevoie decît de dragoste\" (All you need is love) - pentru a face din lume un loc mai bun.

  Cartea de faţă este cea mai importantă şi mai ambiţioasă lucrare a lui Chopra - o explorare a ideii că oricine poate avea o experienţă directă a divinităţii.