Rajiv Mehrotra
BIOGRAFIE

Rajiv Mehrotra (născut pe 4 martie 1953 în Delhi, India) este un scriitor, producător TV și regizor de documentare, discipol al lui Dalai Lama, pentru care ocupă postul de secretar al Fundației pentru Responsabilitate Universală (www.furhhdl.org), apărut prin intermediul Premiului Nobel pentru Pace. Este cunoscut pentru că a fost prezentatorul unuia dintre cele mai longevive talk show-uri televizate din India, In Conversation.

Cărțile lui au în centru spiritualitatea, cea mai cunoscută fiind Despre fericire, viață și multe altele – conversații cu Rajiv Mehrotra, o biografie a lui Sri Ramakrishna și a Minții lui Guru. A fost și discipolul lui Swami Ranganathananda, președintele Misiunii lui Ramakrishna și a celebrului profesor de yoga BKS Iyengar. Este fondatorul The Public Service Broadcasting Trust (www.psbt.org) și, până recent, președintele The Media Foundation (www.thehoot.org).

Rajiv Mehrotra a participat la ședințele plenare ale World Economic Forum, care l-a ales drept lider global al viitorului. A fost jurat al Templeton Prize, prezentat de prințul Filip într-o ceremonie la Palatul Buckingham. Valoare premiului o depășește pe cea a Premiilor Nobel, deoarece, așa cum a considerat chiar Templeton, „spiritualitatea a fost ignorată“ la Nobel. A făcut școala la La Martiniere, în Calcutta; la St Stephen's College, în Delhi și la Oxford și Columbia.

Dalai Lama: Despre fericire, viață și multe alt...
-25%

35,00 lei

26,25 lei

Descriere Cu o candoare dezarmantă și o profundă empatie pentru căutările învățăcelului său, unul dintre cei mai liberi oameni ai timpurilor noastre apăsătoare împărtășește din înțelepciunea sa fără vârstă tuturor celor dornici să își croiască drumul în viață în spiritul armoniei și al liniștirii.