Bine ai venit!
|
| |
Rajiv Mehrotra - Carte spiritualitate și religie-Înțelegându-l pe Dalai Lama - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte spiritualitate și religie-Înțelegându-l pe Dalai Lama

42,00 lei 60,00 lei
Această carte conține o colecție de eseuri ale unor scriitori, jurnaliști și călugări care au avut șansa de a se bucura de dialogul cu Sanctitatea Sa, Tenzin Gyatso, și care ne transmit acum tuturor filozofia de viață al celui de-al paisprezecelea Dalai Lama.

Rajiv Mehrotra (n. 4 martie 1953, Delhi, India) este un scriitor, producător TV și regizor de film documentar, discipol apropiat al lui Dalai Lama, pentru care ocupă postul de secretar al Fundației pentru Responsabilitate Universală (furhhdl.org), apărută prin intermediul Premiului Nobel pentru Pace. A fost prezentatorul unuia dintre cele mai longevive talk show-uri televizate din India, In Conversation. Cele nouă cărți scrise de el au în centru spiritualitatea, iar cele peste 600 de filme ale lui au primit peste 300 de premii naționale și internaționale.

Tot ceea ce nouă ni se pare a fi real este văzut de Sanctitatea Sa ca o iluzie; toate fenomenele există pentru că sunt etichetate astfel de mintea noastră. Obiectele simțurilor îi apar în puritatea lor. Suferim mereu, copleșiți de gânduri negative, dacă nu de furie, atunci de ignoranță sau de dorință, ca un oraș acoperit de valurile oceanului.

Lama Thubten Zopa Rinpoche

Dalai Lama a spus că, pentru că trăim vremuri grele, este o onoare să trăim acum, în acest moment, pe această planetă. Nouă ne revine întreaga responsabilitate, noi trebuie să facem față problemelor și să avem grijă de planeta noastră, nu doar pentru noi înșine, ci și pentru viitorul copiilor noștri.

Daniel Goleman

Dalai Lama este un simplu călugăr zâmbitor care nu se lasă influențat de lipsa de omenie a agresiunii chineze. Suferința sa profundă este evidentă atunci când vorbește despre țara sa iubită, despre moartea a aproape un milion de tibetani și despre încarcerarea și torturarea a altor câtorva sute.

Ela Gandhi

Carte spiritualitate și religie-Înțelegându-l pe Dalai Lama - Descriere și informații

Așa cum el însuși se descrie, Dalai Lama este un călugăr simplu și zâmbitor. Alții îl văd ca pe un lider spiritual, un strateg politic, o sfântă reîncarnare a lui Buddha, un conducător care își iubește poporul, un ocean de înțelepciune.


Dragostea sa față de toate ființele, bunătatea infinită, chiar și față de asupritorii săi, compasiunea ce transcende orice sentiment de ură ori de teamă par să izvorască dintr-o altă lume. Dincolo de a fi doar o religie, budismul este, întâi de toate, un mod de viață. Fericirea comună se află pe primul loc, iar individul nu poate evolua de unul singur, fiindcă toate vietățile de pe Pământul-Mamă se află într-o strânsă interdependență.

Anul apariției: 2022

Format: 14.5 × 20.5 cm

Număr pagini: 416

Traducere: Oana Zamfirache

Autor: Rajiv Mehrotra

Titlu original: Understanding The Dalai Lama

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1105-1