Thich Nhat Hanh
Autor

Thich Nhat Hanh

Autori străini Cărți Dezvoltare personală Metta Noutăți Spiritualitate

BIOGRAFIE

Thich Nhat Hanh este lider spiritual, poet, activist și promotor al budismului Zen. Născut în Vietnam și călugărit la vârsta de șaisprezece ani, a trăit în exil treizeci și nouă de ani, punându-și existența în slujba păcii. În prima parte a vieții a fost profesor de religii comparate și budism în Saigon, apoi a studiat la Princeton University și a predat la Columbia University, iar principalul lui scop a fost să militeze pentru oprirea Războiului din Vietnam. Până la întoarcerea în țara natală, a pus bazele unei comunități budiste în sudul Franței, numită Plum Village. Le‑a oferit astfel vesticilor un refugiu spiritual și un model prin care să ajungă la echilibru, liniște și înțelegere reciprocă.

A căutat mereu răspunsuri pentru problemele actuale, drept dovadă stând și cele peste o sută de cărți scrise. Datorită complexei sale activități pacifiste, a fost nominalizat de Martin Luther King, Jr., la Premiul Nobel pentru Pace în 1967. În prezent trăiește în templul Từ Hiếu, acolo unde și‑a făcut ucenicia, întors acasă după o lungă perioadă apostolică în străinătate. 

Descriere O carte blândă despre cum putem descoperi versantul luminos al suferinței, de la unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai budismului în Occident.