Bine ai venit!
|
| |
Evan Thompson - Trezirea, visarea, existența - Curtea Veche Publishing
-15%

Trezirea, visarea, existența

Sinele și conștiința în neuroștiințe, meditație și filozofie
63,75 lei 75,00 lei
În explorarea naturii sinelui, Thompson face o sinteză între rigoarea științifică bazată pe obiectivitate și constatările subiective ale experienței contemplative, care se iluminează și se îmbogățesc reciproc.

Evan Thompson (n. 1962, Ithaca, New York) este doctor în filozofie, cu o diplomă obținută în cadrul University of Toronto în 1990. Este membru în consiliul director al Institutului Mind & Life și a fost codirector al unor centre de cercetare, printre care National Endowment for the Humanities Summer Institute și NEH Summer Institute on Self‑Knowledge in Eastern and Western Philosophies. Este autorul unora dintre cele mai relevante lucrări din domeniu și profesor de filozofie în cadrul University of British Columbia din Vancouver, precum și membru al Royal Society of Canada.

O capodoperă filozofică. Thompson îmbină filozofia indiană cu știința, iar rezultatul depășește granițele celor două culturi, construind o călătorie personală fantastică prin conștiință, cu reflecții profunde la tot pasul.

Goodreads

Această carte va deveni un punct de cotitură în cercetarea conștiinței.

Journal of Mind and Behavior

Ni se arată în mod concret și riguros cum alăturarea dintre științele cognitive, filozofie și budism în cadrul unui demers critic poate deschide căi inovatoare de a explora dificila problemă a conștiinței.

Thupten Jinpa

Ar trebui să ne întrebăm cu onestitate unde găsim cu adevărat informația empirică referitoare la marile întrebări. E aici, spune autorul, chiar sub ochii noștri, în viețile pe care le trăim.

The New York Times

Un încurajator dialog între neuroștiințe și disciplinele contemplative. Thompson pare să fi descoperit înțelepciunea, care constă într-o stare de trezie fără a renunța la visare.

Publishers Weekly

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Trezirea, visarea, existența - Descriere și informații

Ce este conștiința? Cum este posibilă percepția unui obiect? Ce se întâmplă cu eul într-un vis obișnuit? Dar într-un vis lucid? Persistă vreo formă de conștiință în timpul somnului profund? Dar atunci când murim?


Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cărora EVAN THOMPSON le găsește răspuns, apelând atât la ideile metafizice ale budismului, hinduismului și taoismului tradițional, cât și la cele mai noi descoperiri din neuroștiințe. Această carte a fost inclusă de blogul Inside Vancouver în topul primelor zece cărți ale anului 2014.

Anul apariției: 2021

Format: 15 × 23 cm

Număr pagini: 462

Traducere: Oana Zamfirache

Autor: Evan Thompson

Titlu original: Waking, Dreaming, Being: Self and Consciousness in Neuroscience, Meditation, and Philosophy

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0958-4