Bine ai venit!
|
| |
Autor

Diana Turconi

Diana Turconi - Carti

Diana Turconi (n. 11 august 1955) este diplomată, scriitoare și ziaristă. A absolvit Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti. A urmat cursuri de specializare la Sorbona, Paris, și are un masterat în geopolitică. A lucrat la ICE Romtrans.

A lucrat ca reporter, apoi ca redactor specializat în problematică socială la Revista 22 și a colaborat cu Dilema Veche și cu alte publicaţii. În 1998 a intrat în diplomație, ocupând, prin concurs, un post la Ministerul Afacerilor Externe.

A fost director al Direcţiei relaţii culturale, educaţionale şi ştiinţifice şi a activat în misiunile diplomatice ale României, ajungând la gradul de ministru plenipotenţiar. În semn de recunoaștere a activității sale, Sfântul Scaun, prin Papa Ioan Paul al II-lea, a decorat-o cu Marea Placă a Ordinului „Sf. Grigore cel Mare“, în grad de comandor, iar Ordinul Suveran Militar de Malta i-a decernat Crucea cu Coroană a Ordinului pro Merito Melitensi, asimilabilă tot gradului de comandor.

A publicat volumele Una şi aceeaşi iubire (Editura Cartea Românească, 1986), Legaţi-vă centurile de siguranţă (Editura Cartea Românească, 1988), Eu sunt ţinta. Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi (Editura Du Style, 1996), Mica prăvălie cu orori. 11 romane (Editura Du Style, 1997) şi numeroase articole. Din 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.