Bine ai venit!
|
| |
Céline Chadelat, Bernard Baudouin - Carte dezvoltare personală-Thich Nhat Hanh - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte dezvoltare personală-Thich Nhat Hanh

O viață trăită conștient
41,30 lei 59,00 lei
Thich Nhat Hanh este călugărul care conduce comunități monastice, este învățătorul care relevă înțelesuri ascunse și activistul care militează pentru o schimbare în bine a lumii.

Céline Chadelat este jurnalistă, autoare, lector și mamă a doi copii. Absolventă a Université Sciences Po, a scris articole pentru reviste de specialitate din domenii precum religie, spiritualitate și yoga. Activitatea sa online este ilustrată în special de blogul dedicat informării femeilor asupra postpartumului (lemoisdor.fr), iar proiectele sale în acest sens includ acțiuni civice precum petiții către Ministerul francez al Sănătății pentru îmbunătățirea condițiilor de viață pentru femei după naștere.

Bernard Baudouin se ocupă de mulți ani de mișcările ideologice și este autorul a numeroase cărți despre spiritualitate și religie. Absolvent al Lee Strasberg Theatre Institute din Los Angeles, se pregătește să devină comediant și scrie piese de teatru, o parte dintre acestea fiind puse în scenă în Franța. După ce publică primele sale cărți, devine autorul a numeroase scenarii de film pentru televiziune și cinematografie. În presa scrisă se remarcă în calitate de redactor-șef al mai multor reviste, etapă în care începe să se orienteze către cărțile de ficțiune, spiritualitate și dezvoltare personală. Ulterior, încetează orice activitate, pentru a se dedica exclusiv scrierii cărților.

Unul dintre cei mai importanți maeștri Zen din lume.

The New York Times

Călugărul care ne-a dezvăluit tainele conștientizării depline.

Time

Urmărind biografia lui Thich Nhat Hanh, vei învăța principiile fundamentale care i-au ghidat pașii către pace.

Planeta de Libros

Meritul acestei cărți este cel de a oferi o perspectivă documentată, iar circumstanțele istorice ale conflictelor care au aprins Vietnamul sunt descrise cu precizie, la fel și conflictele ulterioare care l-au împins pe Thich Nhat Hanh să ia atitudine.

Daniel Odier

Dacă ideile sale despre pace ar fi realizate, s-ar înălța un monument al ecumenismului, al fraternității mondiale, al umanității.

Martin Luther King Jr.

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte dezvoltare personală-Thich Nhat Hanh - Descriere și informații

Una dintre învățăturile lui Thich Nhat Hanh este că fiecare om trăiește într-o continuă legătură cu cei din jurul său, dar și cu natura.


Nu putem exista în afara lumii care ne înconjoară, ci doar prin raportare la aceasta. Viața maestrului este dovada cea mai puternică a acestei concepții, pentru că întreaga sa gândire și activitate, care a schimbat percepția asupra spiritualității tradiționale, s-a dezvoltat în relație cu numeroși factori sociali și politici, dar și cu personalități remarcabile.


Născut în Vietnam în 1926, THICH NHAT HANH a fost un martor lucid la distrugerile războiului și conflictele interne ale țării. Reflecțiile sale pe marginea dezastrului au pus bazele unei revoluții a principiilor budiste tradiționale. Pentru maestrul Zen, contemplarea și dezvoltarea spirituală nu pot avea sens fără acțiunile politice și sociale pe care s-a simțit chemat să le întreprindă.


Vederile sale cuprinzătoare s-au ridicat însă deasupra particularităților societății. Conform acestora, oamenii sunt interconectați și se află într-o comuniune neîntreruptă cu natura. Biografia maestrului iluminat dezvăluie un parcurs extraordinar care fascinează și invită la meditație.

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 320

Traducere: Silvia Năstasie

Autor: Céline Chadelat, Bernard Baudouin

Titlu original: Thich Nhat Hanh. Une vie en pleine conscience

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1269-0