Bine ai venit!
|
| |
M. Scott Peck - Carte dezvoltare personală-Continuă drumul către tine însuți - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte dezvoltare personală-Continuă drumul către tine însuți

Nesfârșita călătorie spre împlinirea spirituală
38,50 lei 55,00 lei
În această continuare pe înțelesul tuturor și plină de înțelepciune a bestsellerului Drumul către tine însuți, M. Scott Peck aprofundează problemele lumii moderne: vina și iertarea, sexualitatea și spiritualitatea, moartea și sensul vieții, familia și relațiile, acceptarea responsabilității și maturizarea.

M. Scott Peck (n. 22 mai 1936) a fost un cunoscut şi apreciat psihiatru şi autor american. A absolvit Friends Seminary în 1954, Harvard în 1958 şi a obţi­nut titlul de doctor în medicină în 1963, la Case Western Reserve University.

De-a lungul carierei sale de psihiatru, a ocupat diverse funcţii administrative guvernamentale. A fost director la New Milford Hospital Mental Clinic şi a practicat psihiatria în cadrul unui cabinet particular în New Milford, Connecticut.

Lucrările lui Peck reprezintă o sinteză a experienţei obţinute din practica psihiatrică şi a unei puternice şi distincte perspective religioase. Una dintre convingerile sale este că oamenii în care sălăş­luieşte răul îşi atacă semenii în loc să se confrunte cu propriile  eşecuri. Opiniile sale religioase au fost criticate de anumiţi fundamentalişti creştini (de exemplu, Debbie Dewart).

În 1984, Peck a colaborat la înfiinţarea Foundation for Com­munity Encouragement, o fundaţie nonprofit de educaţie publică, a cărei misiune declarată a fost de „a învăţa indivizii şi organizaţiile principiile comunităţii“. Fundaţia şi-a încetat activitatea în 2002. În 1994, Peck şi soţia sa, Lily Ho (de care s-a despărţit în 2004), au primit Premiul Internaţional pentru Pace al Comunităţii lui Hristos.

Un ghid dur, dar eliberator.

Publishers Weekly

Cu stilul său fluid și familiar, psihiatrul și filozoful M. Scott Peck își continuă călătoria printre conflictele existențiale și paradoxurile derutante de pe drumul sinuos al dezvoltării personale. Combinând cugetări ale lui Freud și Jung [...] cu ideea neobișnuită a unui Dumnezeu imanent, afabil și neconfesional, Peck ghidează pelerinii spre maturizarea emoțională și spirituală.

Literary Guild

M. Scott Peck îi îndeamnă pe cititori să își descopere sensul vieții prin confruntarea cu misterul și inevitabilitatea morții, Îl vede pe Dumnezeu ca pe o ființă sexuală care a înzestrat iubirea umană cu o componentă spirituală, își prezintă viziunea asupra raiului și iadului și îmbină intuițiile psihiatrice cu abordarea extrem de personală a creștinismului. De asemenea, face o analiză a mișcării New Age, explorează miturile ca metafore călăuzitoare spre dezvoltarea psihospirituală și sondează rădăcinile dependenței, ale vinovăției, ale blamării, ale urii și acceptării de sine.

Publishers Weekly

În istorisirile pline de culoare despre viața profesională și personală, perspectivele sale reflectă trăirile unui om atent și blând, încercând să găsească înțelepciunea într-o viață care a cunoscut atât lumină, cât și umbră.

Doubleday Book Club

Pentru problemele psihologice și religioase, M. Scott Peck oferă sfaturi realiste, argumentate de cursurile și conferințele pe care le susține.

Kirkus Reviews

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte dezvoltare personală-Continuă drumul către tine însuți - Descriere și informații

Perspicace și sensibil, bazându-se pe vasta sa experiență atât profesională, cât și personală, autorul pune la îndoială presupunerile false, sugerează o cale de urmat și demonstrează că schimbarea este întotdeauna posibilă, indiferent cât de dificilă și complexă este călătoria.

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 344

Traducere: Raluca-Elena Bedereag

Autor: M. Scott Peck

Titlu original: Further Along the Road Less Traveled. The Unending Journey Toward Spiritual Growth

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1370-3