Orison Swett Marden
BIOGRAFIE

Orison Swett Marden (1848–1924) a fost un autor american care a inspirat prin textele sale milioane de cititori. Tema lui predilectă a fost atingerea succesului în viață, iar în 1897 a fondat revista Success. Pe lângă activitatea de publicist și scriitor, a obținut o diplomă în medicină și a fost proprietarul unui hotel de succes. Este considerat părintele scrierilor și discursurilor motivaționale, iar cuvintele lui rămân valabile până în zilele noastre.

Născut în statul New Hampshire, Orison și-a pierdut ambii părinți până la vârsta de șapte ani. Inspirat de o carte de self-help a scriitorului scoțian Samuel Smiles, pe care o găsise într-un pod, Marden și-a propus să se instruiască și să-și amelioreze condițiile de viață. Prin ambiție și perseverență, a absolvit Boston University în 1871, a obținut doctoratul la Harvard în 1881 și o diplomă în drept în 1882. A studiat, de asemenea, la Boston School of Oratory și la Andover Theological Seminary.

În scrierile sale abordează principii de bun-simț care duc la o viață înfloritoare și plină de succes. Multe dintre textele sale se bazează pe New Thought, o filozofie care datează din anii 1800 și care propune o abordare pozitivă a vieții, cu accent pe principiile creștine și cu o deschidere către metafizică și alte tipuri de gândire filozofică.

Cel mai mare secret
-5%

49,00 lei

46,55 lei

Descriere Viețile noastre se construiesc în jurul idealurilor. Prin urmare, nu trebuie decât să ne conștientizăm forța de a le crea și înfăptui ca să producem o schimbare semnificativă în lume. Această putere de a construi la nivel mental este calea către împlinire, calea care ne conduce către viitor. Nimic nu putem crea, nimic nu putem împlini, nimic nu putem îmbunătăți dacă nu avem un ideal, o viziune.