Bine ai venit!
|
| |
Alan Watts - Carte dezvoltare personală-Banii, materialismul și inefabilul univers inteligent - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte dezvoltare personală-Banii, materialismul și inefabilul univers inteligent

38,50 lei 55,00 lei
„Dacă ai fi Dumnezeu, ce fel de univers ai crea: unul perfect, lipsit de suferință și tragedii, sau unul plin de surprize și încântare?“, își întreabă cititorii profeticul Alan Watts, adreesând o invitație de a dansa împreună cu minunile cosmosului.

Alan Watts (1915–1973)  a fost un filozof englez, scriitor și orator de renume internațional. În tinerețe a devenit pasionat de Orient, scriind mai întâi articole pe această temă, apoi publicându‑și prima carte. În 1938 s-a mutat la New York și apoi la Chicago. După câțiva ani în care a activat acolo ca preot anglican, a părăsit Biserica. A predat apoi la American Academy of Asian Studies din San Francisco. Alan Watts a fost profund atașat de filozofiile indiene și de gândirea taoistă. Este cunoscut mai ales pentru interpretarea filozofiei asiatice pe înțelesul Occidentului. Lucrările sale abordează în special aplicarea în viața de zi cu zi a învățăturilor budismului zen.

Munca lui Watts este dusă mai departe de fiul său, Mark, cel care, prin intermediul Alan Watts Electronic University, colectează și dă o nouă viață celor peste 200 de lecturi publice și seminare înregistrate de tatăl său între 1958 și 1973. 

Watts rămâne la fel de perspicace și de ingenios în analizarea sinelui și a lumii, în destăinuirea a ceea ce înseamnă o viață bună.

Kirkus Reviews

Probabil cel mai valoros tălmăcitor al disciplinelor orientale pentru Occidentul contemporan.

Los Angeles Times

Abordând o gamă extinsă de subiecte, inclusiv din domeniile psihologiei, fizicii, biologiei, religiei și economiei, autorul face apel la teorii și idei din sisteme spirituale și filozofii diverse, pentru a prezenta o viziune convingătoare asupra universului nostru. Observațiile sale inedite ne vor fi utile tuturor în a avea o viață mai bună.

Forewords Reviews

Carte dezvoltare personală-Banii, materialismul și inefabilul univers inteligent - Descriere și informații

Bazată pe o serie de prelegeri înregistrate, cartea de față abordează trei probleme fascinante: banii. în contrast cu adevărata bogăție, spiritualitatea unui materialism mai profund și modul în care tehnologia și concepțiile filozofice ne ghidează spre o legătură tot mai intensă cu universul pe care îl locuim.


Vei explora numeroase alte teme pline de clarviziune, dar și de umor, mai relevante ca oricând. Ceea ce se dezvăluie este o viziune eliberatoare a umanității care se naște din posibilități și din imprevizibil, o umanitate perfectă, exact așa cum este, iar asta nu în pofida dezordinii și a imperfecțiunilor sale, ci tocmai datorită lor.

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 232

Traducere: Mihaela-Andra Matei

Autor: Alan Watts

Titlu original: Just So. Money, Materialism, and the Ineffable, Intelligent Universe

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1298-0