Leagănul pisicii. Vol. I

Colecție: Carte de buzunar

Titlu original: Cats’Cradle

Traducător: Georgeta Pădurăleanu

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2010

Număr pagini: 304

Format: 10,50 × 17,60 cm

ISBN: 978-973-669-989-4

Leagănul pisicii. Vol. I

Autor: Maurice Baring

În stoc
5,68 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • „Henry Clifford trecea drept un cunoscător în arta de a trăi şi în rafinamentele ei. Părerea lui era căutată şi acceptată în toate domeniile care alcătuiau farmecul şi eleganţa vieţii: arta, literature, muzica şi teatrul.“
  Ascultând sfaturile părintelui său, Blanche Clifford rupe logodna cu un tânăr ofiţer fără perspective pentru a intra într-un mariaj convenţional cu prinţul italian Guido Roccapalumba, posesorul unui palat impresionant la Roma. Părăsind Londra şi, odată cu ea, iluziile iubirii juvenile, graţioasa Blanche cucereşte lumea mondenă a capitalei italiene, menţinându-şi mariajul în cadrele unei respectabilităţi ireproşabile. Sub ochiul vigilent al soacrei, prinţesa Giulia, Blanche e obligată să se conformeze cerinţelor unei societăţi aristocratice preocupate de artă, atente la aparenţe şi, la urma urmei, atinse de o teribilă sterilitate a spiritului.
  Acţiunea romanului are în fundal câteva evenimente importante (Războiul franco-prusac, de pildă), însă eleganta societate în care e captivă Blanche nu înregistrează ecourile istoriei cu asiduitatea cu care ţine evidenţa supeurilor şi a concertelor de cameră.


  Cele mai citite cărţi, de la clasici la contemporani. Colecţia Carte de Buzunar – un refugiu în lectură, oricând, oriunde, între două destinaţii, la un ceai sau în autobuz.


  Poet, dramaturg, jurnalist şi romancier britanic, Maurice Baring (1874-1945) e un autor versatil şi prolific, ale cărui opere se remarcă prin subtilitatea lor şi prin portretele detaliate ale epocii.
  În tinereţe Baring a început o carieră diplomatică, apoi a devenit corespondent de război, transmiţând relatări despre conflictul ruso-japonez din Manciuria. A continuat să călătorească frecvent în Rusia şi în Imperiul Otoman, iar la începutul Primului Război Mondial s-a înrolat ca ofiţer în forţele aeriene britanice, fiind decorat pentru merite deosebite. A început să scrie romane relativ târziu, aproape de 50 de ani, iar cariera sa de romancier a fost întreruptă după numai 15 ani de o suferinţă cronică.
  Romanele sale s-au bucurat de succes în special în Franţa, iar laureatul premiului Nobel pentru literatură, François Mauriac, a spus despre ele: „Ceea ce admir cel mai mult la opera lui Baring e senzaţia că te poartă chiar în inima eleganţei şi a frumuseţii.“ În Anglia, printre prietenii apropiaţi ai lui Baring s-au numărat G.K. Chesterton şi Hilaire Belloc. Chesterton declara, într-o scrisoare adresată lui Baring, că „felul meu de a scrie nu poate, în niciun caz, să fie la fel de subtil şi de delicat precum al tău“.
  Printre operele lui Maurice Baring se mai numără The Black Prince and Other Poems (1903), With the Russians in Manchuria (1905), Orpheus in Mayfair and Other Stories (1909), Letters from the Near East (1913), Flying Corps Headquarters 1914 1918 (1920), Passing By (1921), C (1924), Daphne Adeane (1926), Tinker\'s Leave (1927), The Coat Without Seam (1929), Lost Lectures (1932), Have You Anything to Declare? (1936).