Bine ai venit!
|
| |
Barbara Kingsolver - Carte ficțiune-Sub cerul liber, stăm în lumină - Curtea Veche Publishing
-50%

Carte ficțiune-Sub cerul liber, stăm în lumină

41,00 lei 82,00 lei
O casă, două momente istorice la distanță de un secol și jumătate, destine care se întâlnesc și se despart, epoca lui Trump, epoca lui Darwin, povești de iubire și de familie, perspective diferite sau surprinzător de asemănătoare.

BARBARA KINGSOLVER este romancieră, poetă și eseistă. Cărțile ei au fost traduse în peste douăzeci de limbi, cucerind milioane de cititori din întreaga lume și numeroase distincții, printre care: National Humanities Medal (2000), Orange Prize for Fiction (2010), Richard C. Holbrooke Distinguished Achievement Award (2011), Women’s Prize for Fiction (2023), Pulitzer Prize for Fiction (2023) și o nominalizare la PEN/Faulkner Prize. Toate titlurile pe care le‑a publicat începând cu anul 1993 s‑au regăsit pe lista de bestsellere a publicației The New York Times.

Kingsolver și-a dovedit talentul de a scrie romane pe care nu le poți lăsa din mână. Probabil c-ar putea găsi și o cale de a transforma cartea de telefoane într-o lectură fluidă, atât de strălucitoare și de suplă îi e fraza.

The Telegraph

Kingsolver lucrează pe multe planuri: familial, istoric, mitic, distopic. E imposibil să nu te prindă. Deși acțiunea e situată în America, temele abordate au o rezonanță universală, iar lectura este plăcere pură.

Irish Independent

Kingsolver își construiește personajele cu empatie și afecțiune și nu le lasă niciodată eclipsate de idee. Felul ei de a cerceta economia emoțională adeseori deformată a vieții de familie te face să te regăsești.

Daily Mail

O carte care mustește de umor. Kingsolver se distinge drept un fel de Steinbeck al precarității și e posibil să fi produs primul mare roman politic al erei Trump.

The Times

Puterea lui Kingsolver stă în capacitatea ei de a prezenta marile idei fără să piardă din vedere amănuntele pulsânde ale vieții. Răsturnările politice vin și pleacă; ideologiile, aidoma caselor, se prăbușesc și sunt reconstruite.

The Sunday Times

Kingsolver are un talent aparte pentru metafore care încapsulează marile întrebări sociale și evocă stranietatea vieții.

The Observer

O poveste irezistibilă, bine scrisă, care reușește să formuleze și un punct de vedere asupra felului în care avem grijă de lumea în care trăim și de oamenii care o locuiesc.

Stylist

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Sub cerul liber, stăm în lumină - Descriere și informații

Autoare distinsă cu Premiul Pulitzer pentru Ficțiune în 2023

Bestseller New York Times

Într-un orășel din America zilelor noastre, Willa Knox și familia ei se luptă cu o precaritate dezarmantă: sărăcie, șomaj, doliu, boală și lipsa oricărei siguranțe materiale – crize personale care se profilează pe fundalul unei și mai amenințătoare crize globale. În același oraș, dar în 1874, sosește Thatcher Greenwood. Profesor de științe și adept entuziast al recentelor teorii ale lui Darwin, el se lovește de o societate aparent utopică, în realitate anacronică, roasă de ipocrizie și de teamă. La un secol și jumătate distanță, fiecare va lua lumea în piept în felul său. Poveștile lor își răspund de peste timp între pereții aceleiași case care stă să se dărâme, punând în oglindă două epoci istorice de mari frământări, două schimbări de paradigmă din a căror răscruce se desprinde o întrebare: ce faci când vechile certitudini se clatină și lumea pe care o știai pare să-și fi schimbat regulile peste noapte?

Barbara Kingsolver îmbină filigranul ironiei cu forța de a făuri lumi într-o poveste inteligentă, dulce-amăruie, prin care se mișcă personaje construite cu tandrețe. Dincolo de cangrenele societății și de durerea discretă de fiecare zi, întrezărim abisurile ființei și tot ce nu se schimbă din ce e omenesc. Dar prin crăpăturile unor vieți care par să se destrame, vedem cum pătrunde lumina.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 432

Traducere: Anca-Maria Pănoiu

Autor: Barbara Kingsolver

Titlu original: Unsheltered

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1556-1

Sub cerul liber, stăm în lumină - Cărți asemănătoare