Bine ai venit!
|
| |
Matca - Revista Matca #04 - Curtea Veche Publishing
-10%

Revista Matca #04

Primăvară 2024
22,50 lei 25,00 lei
Numărul #4 al revistei Matca este construit în jurul a două idei: aceea că frumosul este întotdeauna perisabil și aceea că, plecând în călătorii în jurul lumii, ne descoperim de fapt pe noi înșine.

Matca e un espresso literar și artistic: concentrată, revigorantă, versatilă și cu note surprinzătoare, care se dezvăluie pe măsură ce o savurezi.

Matca e o revistă culturală proaspătă și temerară. Amfitrioană a dialogurilor intelectuale vii, purtate cu naturalețe, fler și atenție față de cititor, ea se situează echilibrat pe linia bunului-simț: punem întrebări cu sinceră curiozitate și încercăm să răspundem cu bună-credință. Ne lăsăm provocați de dileme și aspirăm spre claritate în reflecție. Credem că „interesant“ poate fi un cuvânt cu miez și ne propunem ca la fel să fie și conținutul pe care îl pregătim:

• articole despre literatură, arte plastice, teatru, film, muzică

• anchete și analize despre inițiative culturale

• reportaje despre festivaluri, târguri de carte, concerte

• interviuri cu scriitori, regizori, muzicieni, artiști

• schițe, nuvele, poeme, portrete, ilustrații

Vei găsi în Matca rubrici ținute de scriitori contemporani talentați și dornici de dialog, precum și fotografii care te invită să participi la interpretare, să devii co-creator de sens. Căci cultura începe acolo unde ni se întâlnesc privirile.

Matca apare online și, din trei în trei luni, în variantă print.

Revista Matca #04 - Descriere și informații

Frumos perisabil și Zona unu conțin scrieri care vorbesc despre plăceri și dureri, despre iubiri și răni, despre gesturi neașteptate și totuși atât de familiare. Raluca Nagy, George Moise, Alex Tocilescu, Radu Vancu și ceilalți ne arată lumi deosebite, pe care le descoperim altfel decât le cunoșteam înainte.

Descoperiri interesante facem și în interviurile realizate de Adela Greceanu, Cornelia Florea, Cristina Ștefan, Anca-Maria Pănoiu ș.a.m.d.: dialoguri extraordinare cu niște personalități extraordinare. O menționăm mai ales pe Nora Iuga, poza căreia, făcută de Barna Némethi, este și coperta revistei: o scriitoare a cărei poezie cucerește și învăluie, complexă și erotică în același timp.

Avem și o secțiune literară deosebit de bogată, cu autori ca Louise Glück, Anastasia Gavrilovici, Andrei Codrescu, Mihai Radu etc. Acum, și Cenaclul Matca, acest fenomen susținut de Simona Petrișor și Tiberiu Neacșu, a selectat o mică antologie de poeme.

Dinu Lazăr, fotograf excelent, este prezentat cititorilor de Ovidiu Șimonca: pozele sale cu Olga Tudorache, Ion Caramitru și mulți alții, dar și cele cu evenimentele majore prin care a trecut România, sunt de neuitat. Istoricii Clara Mareș, Radu Oltean, Stejărel Olaru și Liviu Tofan ne prezintă un trecut care încă se mai întinde spre prezentul nostru.

Cum nici în numerele anterioare nu au lipsit, cronicile de film, teatru și carte nu pot lipsi nici din acest număr, așa cum nelipsite sunt și rubricile semnate de Ioana Bot, Florin Bican și Marius Chivu.

Matca este un spațiu complex și interesant. Intrați, Vă rog!

matcaliterara.ro

Anul apariției: 2024

Format: 23 × 30 cm

Număr pagini: 192

Autor: MATCA

Format ediție: Paperback

ISBN : 977297220900204