Bine ai venit!
|
| |
Alejo Carpentier - Carte ficțiune-Hăituit - Curtea Veche Publishing
-50%

Carte ficțiune-Hăituit

27,50 lei 55,00 lei
O poveste plină de suspans, pe acorduri de Beethoven și pe fundalul violențelor și trădării politice.

Alejo Carpentier, figură emblematică a literaturii secolului al XX-lea, se naște în 1904, la Havana, în Cuba, ca fiu al unui arhitect francez și al unei profesoare de limbi străine, de origine rusă. La vârsta de doisprezece ani se mută cu familia la Paris, unde, sub îndrumarea mamei sale, se dedică studiului muzicii.

Revenit în Cuba, începe studii de arhitectură, abandonate ulterior. Lucrează ca jurnalist și se implică în mișcări politice de stânga, ceea ce duce la arestarea sa. Se refugiază apoi în Franța, unde intră în contact cu grupul suprarealiștilor; în aceeași perioadă, în urma unor călătorii în Spania, își descoperă fascinația pentru stilul baroc. Nu revine definitiv în țara natală decât după 1959, odată cu victoria Revoluției Cubaneze, și va primi o serie de însărcinări pe linie culturală și diplomatică. Moare la Paris în 1980.

O situație politică plină de tensiune, conturată pe baza stilului baroc eliptic, unde principalii piloni sunt detaliile de mediu și afectele, care creează în jurul lor o aură de suspans și transformă povestea – tipică pentru o ficțiune modernă – într-o tapiserie luxuriantă.

Publishers Weekly

Unul dintre puținele romane în limba spaniolă care ating perfecțiunea.

Guillermo Cabrera Infante

Carpentier a fost unul dintre giganții literaturii moderne latino-americane, un om a cărui scriitură a influențat și a definit perioada realismului magic. Hăituit este o capodoperă.

The New York Times Book Review

Acest roman coșmaresc nu spune doar o poveste, ci cartografiază infrastructura politică secretă a orașelor, guvernelor, bisericilor, muzicii și oamenilor.

The Independent

E bine de știut că Hăituit și-a găsit tălmăcirea. Ne bucurăm să îl recitim pe părintele nostru, căci îi datorăm moștenirea limbii și a imaginației.

Carlos Fuentes

O poveste magistrală, plină de suspans, despre violența politică.

San Francisco Chronicle

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Hăituit - Descriere și informații

Acțiunea romanului se petrece în cele patruzeci și șase de minute cât durează interpretarea Simfoniei Eroica de Beethoven, într-o sală de concerte devenită refugiul unui tânăr care a renunțat la frământările vieții politice. Vechii săi tovarăși, care acum îl urmăresc, îl așteaptă însă pe ultimele rânduri. Hăituit este o poveste plină de tensiune, în care timpul istoric se dizolvă în creuzetul realismului magic și al tiraniei.

Alejo Carpentier stăpânește excepțional limbajul și tehnica narativă și, folosindu-se de spiralele thrillerului său baroc, recreează prin pluralitatea vocilor – naratorul, urmăritul, casierul – atât climatul adeseori turbulent din Cuba, cât și iluminările care ne oferă cheia pentru a înțelege evenimentele din viața personajelor: lupta politică, relațiile amoroase și de familie, frământările religioase și sfâșierile conștiinței.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 128

Traducere: Ileana Scipione

Autor: Alejo Carpentier

Titlu original: El Acoso

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1420-5