Bine ai venit!
|
| |
Carlos Fuentes - Carte ficțiune-Voința și norocul - Curtea Veche Publishing
-50%

Carte ficțiune-Voința și norocul

37,50 lei 75,00 lei
O cronică a societății mexicane moderne, cu toate tarele și pasiunile sale, o lume căreia îi este interzisă tragedia și în care totul devine melodramă.

CARLOS FUENTES (1928–2012) a fost unul dintre cei mai reprezentativi scriitori ai Boomului latino-american. Opera sa, elogiată de critici, a fost tradusă și publicată în peste patruzeci de țări. În afară de romane, a scris și numeroase povestiri, eseuri, piese de teatru și scenarii de film. Considerat un punct de referință al culturii mexicane, s-a implicat în viața politică și socială din țara sa și a ținut conferințe la universități de prestigiu ca Princeton, Harvard, Columbia și Cambridge.

Printre numeroasele premii și distincții care i s-au acordat se numără Premiul Rómulo Gallegos, Premiul Alfonso Reyes, Premiul Cervantes, Premiul Grinzane Cavour, Premiul Príncipe de Asturias pentru Literatură, Premiul Galileo și Legiunea de Onoare franceză.

Dintre cărțile sale, la Curtea Veche Publishing au fost traduse și vor fi reeditate Voința și noroculJilțul vulturului și Crezul meu.

O carte atotcuprinzătoare, o reinterpretare spectrală a ideii de roman care se ia la trântă cu istoria.

The New York Times

Mereu seducător, Fuentes contemplă istoria și viitorul Mexicului dintr-o perspectivă filozofică, politică, plină de umor și prospețime.

Publishers Weekly

Unul dintre marile romane de bătrânețe ale lui Fuentes, Voința și norocul ilustrează realismul magic al ficțiunii latino-americane din anii 1970, interpretând într-o manieră senzațională viața mexicanilor, cu toate pasiunile și tristețile lor.

Booklist

Curajul cu care abordează acest maestru al literaturii realitățile din Mexic ar trebui salutat de toți cei interesați de conflictele și contradicțiile culturii noastre globale.

Library Journal

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Voința și norocul - Descriere și informații

Considerată de mulți critici o satiră întunecată și o tragedie poetică, Voința și norocul marchează poate cel mai înalt prag al imaginației și al realismului lui Fuentes. În această nouă critică social-politică, aflăm povestea prieteniei dintre Iosua Nadal și Ierihon, care se întâlnesc în adolescență și încearcă să trăiască altfel decât ceilalți, dar aleg drumuri diferite pentru a-și îndeplini scopul.

Cei doi prieteni sunt protagoniști într-un bildungsroman format inițial din aspirații și filozofări adolescentine, presărate cu trimiteri literare și aluzii la Kafka, Nietzsche, Odiseu și divinitate. Mai apoi, capcana întinsă de suprapersonaj – Mexicul însuși – îi obligă să reconstituie în cheie modernă mitul lui Cain și Abel. Misterul personajelor este dezvăluit chiar de capul retezat al lui Iosua, abandonat pe o plajă de lângă Pacific. Pe măsură ce îi aflăm destinul, granița dintre bine și rău dispare.

Anul apariției: 2023

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 480

Ediția: a II-a

Traducere: Horia Barna

Autor: Carlos Fuentes

Titlu original: La voluntad y la fortuna

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1406-9