Bine ai venit!
|
| |
George Moise - Kanashibari - Curtea Veche Publishing
-10%

Kanashibari

Povestiri japoneze pe jumătate visate
49,50 lei 55,00 lei
Tema este străinul în Japonia, gaijin-ul, acest fir de nisip care pătrunde ca un parazit în scoica societății japoneze, martor al lumii care nu-l va accepta niciodată până la capăt și pe care se chinuie s-o înțeleagă, ca să se poată înțelege pe sine.

George Moise locuiește în Japonia din 2008. A debutat în 2011, la Curtea Veche Publishing, cu Iertați-mă că nu sunt japonez, jurnalul adaptării (sau al inadaptării) în Japonia. A mai publicat proză scurtă în volumul colectiv Scrisori din Cipangu (Trei, 2016)  și în revista iocan (Vellant, 2016, 2019).

Prozele lui George Moise sunt ca un altoi de trandafir japonez pe o salcie. Într-un cuvânt, o ciudățenie delicată, o mărturie a unui om aflat între două lumi. Povestirile lui preiau scepticismul european și-l vâră în sticla formalismului japonez. Curate, limpezi, melancolice și garnisite cu un strop de fatalism, ele sunt și familiare, și exotice. E un volum care se citește tacticos, cu lungi pauze de contemplație interioară, ca înaintea unui seppuku.

Florin Iaru

George scrie niște proze care sunt doar ale lui, pun urechea pe inima textelor sale, în care oamenii poartă umbrele deși asta le dăunează, și constat că sunt vii și ciudate și încântătoare, întocmai ca viața, și mă bucur din nou.

Andrei Crăciun

Toate povestirile din acest volum sunt puternice și tulburătoare, pentru că s-au născut la întâlnirea dintre imaginația formidabilă și versatilitatea literară de excepție ale unui scriitor de o originalitate fermecătoare. George Moise este un vrăjitor care ne colorează lumea cu povești senzuale și misterioase, în timp ce veghează la granița dintre realitate și vis, între duioșie și înstrăinare. Pur și simplu adorabil.

Irina Georgescu Groza

Kanashibari - Descriere și informații

Există o voce a străinului prins între lumi care străbate recurent povestirile pe jumătate visate. Ea dictează când tonuri voit melancolice, când tensiuni mocnite sau imagini erotice, încercând să imagineze posibile răspunsuri la întrebarea: „Mai pot spune fărâmele astea povestea întregului?“ Iar George Moise pune cap la cap piesele și recompune peisaje interioare dintre cele mai intense. Zigzagurile amoroase, drama migrantului, umbra singurătății sau memoria fărâmițată sunt doar câteva dintre ușile care ni se deschid în drumul către o nouă viață. Kanashibari este o mărturie intimă și universală despre găsirea unui loc pe care să-l numim acasă, acel loc în care granițele minții se dizolvă și odată cu ele ficțiunea, în realitatea visată de autor.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 256

Autor: George Moise

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1509-7