Bine ai venit!
|
| |
Elif Batuman - Carte ficțiune-Sau-sau - Curtea Veche Publishing
-50%

Carte ficțiune-Sau-sau

37,50 lei 75,00 lei
O continuare a poveștii din Idioata, un roman al devenirii și al adaptării, scris cu umor, autoironie și inteligență, cu trimiteri la autori importanți; o analiză a vieții într-un mediu multicultural.

ELIF BATUMAN (n. 1977) este scriitoare americană de origine turcă. A copilărit în New Jersey și a urmat cursuri de filologie la Harvard. Și-a luat diploma de doctor în literatură comparată de la Stanford. Jurnalistă și cadru didactic, Batuman a scris numeroase eseuri și articole pentru The New Yorker și Harper’s Magazine. Prima ei carte, The Possessed: Adventures with Russian Books and the People Who Read Them, a fost premiată cu Rona Jaffe Foundation Writers’ Award în 2007 și Whiting Award în 2010, iar în 2017 a fost finalistă la Premiul Pulitzer. Cel dintâi roman al ei, Idioata, a apărut în 2019 la Curtea Veche Publishing.

Selin este o naratoare dezarmantă, care transmite pe nerăsuflate perspective revelatoare, emoționante și extrem de amuzante – uneori toate în același timp –, și e palpitant să o urmărești transformându-se în autoarea propriei povești. Un nou roman încântător de cerebral și de generos, de la o voce distinctă a ficțiunii contemporane.

Kirkus Reviews

Te cucerește prin milioanele de observații mărunte.

The New York Times

De la petrecerile cu tematică sadomasochistă la triunghiurile amoroase înfiripate prin e-mail, Sau-sau întregește sclipitor povestea eroinei.

Esquire

Probabil că geniul lui Batuman constă în disponibilitatea ei de a acorda micilor drame din viața de student aceeași importanță pe care o acordă marilor întrebări existențiale.

Harvard Review

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Sau-sau - Descriere și informații

Studentă în anul doi la Harvard, Selin încearcă să își descifreze relația neconsumată cu Ivan. Mirările și nebuniile tipice vieții studențești nu-i aduc cele mai mari satisfacții, iar dinamica dintre femei și bărbați adesea o exasperează.

Dornică să-și depășească dezamăgirea amoroasă și să înțeleagă condiția umană, Selin apelează la un ghid existențial mai puțin convențional: operele unor autori precum Proust, Pușkin sau Breton. Cel mai seducător model de existență se dovedește însă a fi cel propus de Kierkegaard, care opune hedonismul comportamentului responsabil, așteptat de societate. Primele experiențe sexuale și o călătorie în țara de origine o determină pe Selin să iasă din propria carapace. Cu o voce onestă, eroina ne poartă într-un carusel palpitant al propriei deveniri, presărat cu perspective hilare și înduioșătoare asupra vieții.

Anul apariției: 2024

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 400

Traducere: Andreea Florescu

Autor: Elif Batuman

Titlu original: Either/Or

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1622-3

Sau-sau - Cărți asemănătoare