Bine ai venit!
|
| |
Autor

Ruth Ozeki

Ruth Ozeki - Carti

RUTH OZEKI este scriitoare, regizoare și preoteasă Zen budistă. A debutat cu romanul "My Year of Meats" în 1998. Au urmat "All Over Creation" (2003) și "A Tale for the Time Being" (2013), pentru care a câștigat LA Times Book Prize și a fost nominalizată la Booker Prize și la National Book Critics Circle Award. Romanele ei au fost traduse în peste treizeci de țări și s‑au făcut remarcate pentru capacitatea de a îmbina subiecte aparent eterogene în forme narative hibride și intense din punct de vedere stilistic. Pornind de la realitate – politicile de mediu, știință și tehnologie, religie și capitalism –, Ozeki a reușit să facă în fiecare dintre cele cinci cărți publicate o călătorie într‑un imaginar vibrant și înduioșător. 

Cel de‑al patrulea roman, "Cartea formei și a vidului", a câștigat Women’s Prize for Fiction, Massachusetts Book Award, BC and Yukon Book Prize și Julia Ward Howe Prize for Fiction. 

Ruth Ozeki a scris și o carte de memorii, "The Face: A Time Code", și a realizat un documentar numit "Halving the Bones".