Bine ai venit!
|
| |
Juan Pablo Villalobos - Din foarfecă și din condei - Curtea Veche Publishing
-15%

Din foarfecă și din condei

38,25 lei 45,00 lei
Un roman plin de nerv, în care realitatea și ficțiunea se împletesc în cele mai neașteptate și mai amuzante feluri.

JUAN PABLO VILLALOBOS (n. 1973, Mexic) este prozator, traducător, eseist şi critic literar. A publicat proză scurtă și eseuri în diferite reviste, printre care Letras Libres, Gatopardo, Granta și O Estado de São Paulo, precum și pe blogurile English Pen și Companhia das Letras. A tradus din portugheză în spaniolă operele unor autori ca Rodrigo de Souza Leão, Sérgio Rodrigues, Patrícia Melo și Raduan Nassar. Cărțile sale au fost traduse în peste zece limbi, iar romanul lui de debut, Fiesta în bârlog (Curtea Veche Publishing, 2013), a fost inclus pe lista scurtă a First Book Award, oferit de The Guardian.

În textele sale, Villalobos abordează teme surprinzător de diverse, de la influența avangardei asupra operei lui César Aira, la flexibilitatea țevilor în instalațiile electrice.

Locuiește în Barcelona, este căsătorit și are doi copii.

Un Buster Keaton cu câțiva stropi de mezcal.

Le Figaro

O ficțiune construită într-un univers al adevărului.

El País

Scrise cu o lejeritate aparte, textele lui Villalobos sunt cu adevărat memorabile.

El Universal

Villalobos a devenit însăși definiția noii literaturi mexicane.

El Mundo

Un exercițiu de autoficțiune și metaliteratură, în care protagoniști sunt o gamă întreagă de jocuri textuale: schimbări bruște de decor, situații neverosimile, aluzii la procesul scrisului, dialoguri cu cititorul, ba chiar și referințe la lipsa virgulei care izolează vocativul.

El Debate

Puțini autori scriu cu exuberanța poetică și nervul lui Juan Pablo Villalobos.

The Big Issue

Incredibil de amuzant.

The New York Times

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Din foarfecă și din condei - Descriere și informații

Un scriitor (întâmplător sau nu, având același nume cu autorul) duce o existență cât se poate de mulțumitoare: singurul conflict autentic din viața lui, după cum ne anunță chiar de la început, este încăpățânarea de a scrie, când, după toate aparențele, nu are de ce. În lipsă de alte frământări, observă în tihnă lumea din jur și începe să ne povestească pe un ton firesc lucruri banale care i se întâmplă, în cartier și prin împrejurimi: o vizită la o clinică de gastroenterologie, prezentarea unor cursuri de scriere creativă la o librărie sau un drum la frizer. Dar intră în scenă două recepționere cârcotașe, un paznic de supermarket cu veleități de scriitor și o frizeriță bretonă care poartă cu ea un secret neliniștitor, și totul iese pe nesimțite din cotidian. Pe măsură ce lucrurile devin mai bizare, realitatea și ficțiunea se amestecă până la confundare, mai ales când personaj principal ajunge să fie un buclucaș deget tăiat...

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 112

Traducere: Ioana-Gabriela Dumitrescu

Autor: Juan Pablo Villalobos

Titlu original: Peluquería y letras

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1583-7

Din foarfecă și din condei - Cărți asemănătoare