Bine ai venit!
|
| |
Carlos Fuentes - Carte ficțiune-Jilțul vulturului - Curtea Veche Publishing
-50%

Carte ficțiune-Jilțul vulturului

40,00 lei 80,00 lei
O poveste incitantă și palpitantă despre intrigi la nivel internațional, ambiții politice, decepție sexuală și trădare mișelească.

CARLOS FUENTES (1928–2012) a fost unul dintre cei mai reprezentativi scriitori ai Boomului latino-american. Opera sa, elogiată de critici, a fost tradusă și publicată în peste patruzeci de țări. În afară de romane, a scris și numeroase povestiri, eseuri, piese de teatru și scenarii de film. Considerat un punct de referință al culturii mexicane, s-a implicat în viața politică și socială din țara sa și a ținut conferințe la universități de prestigiu ca Princeton, Harvard, Columbia și Cambridge.

Printre numeroasele premii și distincții care i s-au acordat se numără Premiul Rómulo Gallegos, Premiul Alfonso Reyes, Premiul Cervantes, Premiul Grinzane Cavour, Premiul Príncipe de Asturias pentru Literatură, Premiul Galileo și Legiunea de Onoare franceză.

Dintre cărțile sale, la Curtea Veche Publishing au fost traduse și vor fi reeditate Voința și noroculJilțul vulturului și Crezul meu.

Un thriller extraordinar, Jilțul vulturului este o confruntare palpitantă cu tot ce înseamnă cruzimea politicii mexicane și o poveste cu tâlc despre prețul ambiției.

The Columbus Dispatch

Strălucită, tăioasă, Jilțul vulturului este un regal de viziuni politice, aforisme și maxime scrise în stilul lui Machiavelli și Sun Tzu.

The Washington Post

O combinație literară între două cărți-cult – Principele lui Machiavelli și Legături primejdioase, romanul epistolar al lui Laclos –, un triumf colosal. Fuentes nu a scris niciodată mai bine.

San Francisco Chronicle

O poveste moralizatoare care nu te va lăsa indiferent, una dintre cele mai bune cărți ale lui Fuentes.

Kirkus Reviews

Personajele prind viață absolut realist, create în stilul încântător de neortodox al lui Fuentes. Un roman ca un tur de forță.

Booklist

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Jilțul vulturului - Descriere și informații

De-a lungul vieții, Carlos Fuentes a scris cu obstinație despre sex, politică și Mexic. În Jilțul vulturului, își reia obsesiile preferate și le folosește pentru a spune povestea unei societăți trezite brusc fără mijloace de comunicare.

Este anul 2020, iar la Consiliul de Securitate, idealistul președinte mexican Lorenzo Terán îndrăznește să voteze împotriva Statelor Unite ale Americii. Urmează o cruntă răzbunare a Washingtonului, în urma căreia accesul mexicanilor la telefoane, faxuri și e-mail este oprit. Personajelor nu le mai rămâne decât să se folosească de epistole pentru a-și transmite dorința de putere, bârfele, trădările și cele mai ascunse gânduri, într-o frescă socială extrem de familiară nouă.

Fuentes se folosește de umorul negru pentru a exemplifica ambiția oarbă, carierismul și avariția oamenilor aflați în cursa pentru conducerea țării, alcătuind o comedie umană exemplară.

Anul apariției: 2023

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 464

Ediția: a-II-a

Traducere: Horia Barna

Autor: Carlos Fuentes

Titlu original: La silla del aguila

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1423-6