Bine ai venit!
|
| |
David Duchovny - Carte ficțiune-Acumulare - Curtea Veche Publishing
-50%

Carte ficțiune-Acumulare

27,50 lei 55,00 lei
Tensiunea, misterul și obsesia sunt ingredientele principale ale acestui thriller orchestrat de un autor familiarizat cu tehnicile cinematografice.

DAVID DUCHOVNY este un renumit scriitor, actor, regizor, cântăreț și compozitor de origine americană. Are o carieră în actorie care însumează mai bine de treizeci de ani de activitate, cu roluri marcante care l-au consacrat, cum ar fi detectivul Fox Mulder din Dosarele X sau scriitorul Hank Moody din serialul Californication, pentru care a și fost premiat cu două Globuri de Aur. Ca muzician, a lansat trei albume de studio: Hell or Highwater, Every Third Thought și Gestureland.

După ce a terminat studiile la Princeton, apoi la Yale, a publicat cinci cărți și a ajuns în topul de bestsellere New York Times. Este cunoscut pentru stilul caustic, plin de umor negru. Acumulare este cea mai recentă apariție editorială și un bun exemplu pentru întreaga sa operă.

Un vis febril.

New York Journal of Books

Ușor de citit, imposibil de uitat.

The Pavlovic Today

Duchovny are știința cinematografică de a-și ține personajele în mișcare și în tensiune.

The Washington Post

Scurtul roman al lui Duchovny ne arată în câte feluri ne-a schimbat izolarea cauzată de pandemie.

The Boston Globe

Un thriller à la Hitchcock inspirat de viața în pandemie.

The Village Voice

O proză evocatoare, ca un fior, care s-ar potrivi mănușă într-un roman scris de Don DeLillo. La fel ca romanele sale precedente, Acumulare e o scrisoare de dragoste a lui Duchovny către orașul său natal, New York. Dar este și o poveste iscusită despre obsesie. Una pe cât de scurtă, pe atât de convingătoare, despre un om aflat pe buza prăpastiei.

Kirkus Reviews

O poveste sfâșietoare despre complexitatea ascunsă a relației de dragoste dintre tați și fiicele lor, construită ca biletul de adio al unui maestru. Prin descrierea dorului profund venit odată cu bătrânețea, Acumulare mi s-a părut o variantă minunată a Morții la Veneția adusă în prezent.

Walter Kirn

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Acumulare - Descriere și informații

Atunci când obsesiile citadine și singurătatea apăsătoare își dau mâna, un newyorkez constată că mișcările îi sunt urmărite. În acest joc periculos de-a viața și de-a moartea, descoperim ce înseamnă izolarea extremă și care sunt consecințele unei pandemii, totul într-o frescă proaspătă a lumii în care trăim.

David Duchovny scrie un roman cât o respirație, un thriller camusian în care personajul principal își caută sensul, însă mintea începe să îi joace feste. Pe măsură ce misterul se adâncește, asistăm la o călătorie spre sine în care micile momente iluminate ascund adevărate capcane.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 144

Traducere: Iulia Gorzo

Autor: David Duchovny

Titlu original: The Reservoir

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1438-0

Cărți de același autor
Acumulare - Cărți asemănătoare