Bine ai venit!
|
| |
Alena Mornštajnová - Hana - Curtea Veche Publishing
-15%

Hana

50,15 lei 59,00 lei
Un roman emoționant despre destine spulberate de istorie, vinovăția supraviețuitorului și forța regeneratoare a iubirii.

ALENA MORNŠTAJNOVÁ este scriitoare și traducătoare cehă. A studiat limbile engleză și cehă la Facultatea de Arte a Universității din Ostrava. A scris patru romane și o carte pentru copii. A debutat în 2013 cu romanul Slepá mapa, iar cel de‑al doilea roman al ei, Hotýlek, a apărut în 2015. Odată cu publicarea celui de‑al treilea roman, Hana, în 2017, Alena Mornštajnová a devenit una dintre cele mai populare scriitoare cehe contemporane. Romanul a fost tradus în peste douăsprezece limbi, inclusiv engleză, germană și italiană, a primit premiul Cartea Cehă în 2018 și a devenit Cartea Anului 2017 pe site‑ul Databáze knih. Cel mai recent roman al ei, Tiché roky, apărut în 2019, a ajuns în fruntea listei naționale de bestsellere imediat după publicare. În Republica Cehă s‑au vândut în total peste 250 000 de exemplare din cărțile autoarei. Alena Mornštajnová locuiește în Valašské Meziříčí.   

Mornštajnová are un simț rafinat al greutății fiecărui cuvânt, al ritmului frazelor și paragrafelor, și este capabilă să descrie nuanțele fine ale situațiilor.

Lidové noviny

Descriind modul în care durerea și traumele se transmit de la o generație la alta, Hana este un roman de mare impact, care ne amintește că nicio societate nu este imună la ciuma numită complicitate.

Wales Arts Review

Romanul oferă o bucurie absolută a lecturii, iar ușurința cu care se mișcă Mornštajnová între locuri, naratori și momente este pur și simplu uluitoare. Plină de întorsături și revelații sfâșietoare, aceasta este povestirea la superlativ.

Two in a Teacup

Mornštajnová înfățișează o perspectivă a minții copilului într-o proză simplă, lipsită de sentimentalism, pe alocuri cu accente de umor, care ne captează atenția printr-o intensitate crescândă.

Times Literary Supplement

O carte zdrobitoare.

Niall Griffiths

Scriitura lui Mornštajnová este extrem de sensibilă, fără să fie sentimentală, fără urmă de compătimire față de personaje. Hana este un roman impresionant.

Právo

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Hana - Descriere și informații

Suntem în 1954, Mira are nouă ani și viața ei este pe cale să se schimbe pentru totdeauna. După ce o epidemie de febră tifoidă face ravagii în orașul ei, răpindu-i părinții și frații, copila orfană este nevoită să locuiască cu mătușa ei misterioasă și depresivă, Hana, o femeie deopotrivă fragilă și înfricoșătoare. Treptat, Mira descoperă istoria tulbure a familiei lor și începe să înțeleagă de ce mătușa ei este incapabilă să aibă încredere în sine și în lumea din jur. Prin cele două fire spațio-temporale separate ale cărții, întrețesute cu multă abilitate, Mira descoperă secretul modului de viață retras al Hanei, al vinovăției pe care o poartă și al tatuajului de la încheietura mâinii.

Bazat pe fapte reale, acest roman bestseller al Alenei Mornštajnová are ritmul și dramatismul unui film captivant.

Anul apariției: 2024

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 320

Traducere: Gabriela Georgescu

Autor: Alena Mornštajnová

Titlu original: Hana

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1635-3