Bine ai venit!
|
| |

Vârtej în reluare

65,00 lei
O carte-confesiune despre relații familiale sau de cuplu, o revărsare de sentimente contradictorii în încercarea sisifică de a descâlci misterul unei vieți și, poate, a o face mai puțin apăsătoare.

PÉTER DEMÉNY (n. 1972) este scriitor, poet, dramaturg, traducător. Un aventurier cultural fermecător – cel puțin așa se vrea a fi. Se pregătește mereu să devină stoic, dar încă nu i‑a reușit. Își dorește să fie o interfață între cultura română și cea maghiară, și abia asta i-a reușit. Traduce din maghiară în română și viceversa. Este doctor în filologie și amator în ale vieții. Este curios și neîmpăcat, cât se poate de laș și cât se poate de luptător. S-a născut la Cluj-Napoca, dar în septembrie 2022, dragostea l-a adus la București

Romanul lui Péter Demény are o viziune, un stil și chiar o frazare thomasbernhardiană.

Andrea Tompa

Citind Vârtej în reluare, ar trebui să avem la îndemână un semn de carte cu o reproducere după Caravaggio, pentru că naratorul Imre pare să-și țină propriul cap în mână. Știm de ce: pentru că doar astfel se poate apropia de el însuși.

Róbert Csaba Szabó

Vârtej în reluare vorbește în esență despre dragoste și despre căutarea dragostei.

István Kemény

Vârtej în reluare - Descriere și informații

Cu o voce tulburătoare din prezent, dar hotărât să arunce puțină lumină asupra trecutului, în încercarea sisifică de a-și înțelege viața, Imre își deapănă multele suferințe și puținele bucurii ale copilăriei, drumul anevoios către maturitate, relația cu membrii familiei și cu cei din jur, aventura extraconjugală cu o colegă de redacție, care, în ciuda pasiunii mistuitoare, sfârșește abrupt în urma unui avort dureros. Iar toate aceste amintiri și sentimente încă pline de forță par să se înfășoare în vălul greu al misterului, al neînțelesului, pe măsură ce Imre, acum adult trecut de prima tinerețe, își dă seama că scrisul nu reușește să-i aducă izbăvirea atât de dorită, ci este cel mult instrumentarul simplu al unei confesiuni.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 240

Traducere: Kocsis Francisco

Autor: Péter Demény

Titlu original: Visszaforgatás

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1539-4