Cartea cărţilor de superstiţii
citește un fragment

Colecție: In afara colecțiilor

Traducător: Gabriela Ionescu şi Melania Stancu

Copertă: Berto Martínez

Anul apariției: 2012

Număr pagini: 208

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-371-0

Cartea cărţilor de superstiţii

Autor: Irene Claver

În stoc
19,27 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • De când fiinţa umană are conştiinţă, soarta ei depinde de un eveniment întâmplător sau o apariţie neaşteptată, dar şi de ceva ce putem face pentru a atrage sau a evita norocul sau nenorocirea. Interpretarea acestor fapte a generat, pe parcursul secolelor, nenumărate superstiţii.

    În această carte, le-am ales pe cele mai cunoscute 313, număr de o minunată simetrie, care ţine în frâu ghinionul.

    Superstiţiile sunt împărţite în patru categorii: cele care aduc ghinion, cele care atrag norocul, cele care te feresc de rele şi cele care au devenit obişnuinţe. Atenţie la umbrelele deschise în interior sau la zahărul vărsat; îmbracă-te în alb şi prinde buchetul miresei, dacă vrei să te măriţi; nu trece cu vederea trifoiul cu patru foi care te aşteaptă şi nu te da jos din pat cu piciorul stâng înainte.


    Vrei să ştii mai multe? Vrei, totuşi, să râzi de orice temeri? Irene Claver a reunit într-o formă minunată, ilustrată abundent, superstiţiile cele mai cunoscute şi mai interesante, ca să poţi lua peste picior hazardul.


    Născută în 1974 la Sueca (Valencia, Spania), autoarea nu se consideră superstiţioasă, deşi s-a întrebat întotdeauna de ce îşi caută lumea scuze pentru a-şi complica viaţa. Acum, activităţilor ei de ziaristă, traducătoare şi manager artistic li se adaugă aceea de investigatoare atentă a legendelor urbane şi superstiţiilor. În periplul ei intelectual, Irene Claver a scris, printre alte teme, despre muzică, cinematograf, modă şi tendinţe, bunăstare, sănătate şi sex, în reviste precum Mango Magazine, Universal Iberia, Woman sau Integral, la care a ocupat diverse poziţii în ierarhia redacţională. Publică, de asemenea, în diferite limbi în reviste din toată lumea, din Thailanda până în Mexic.  În domeniul editorial, după câteva colaborări la alte cărţi, a publicat 66 de moduri de a te îndrăgosti de un vampir, tot la Océano, şi acest titlu fascinant pe care-l aveţi în faţa dumneavoastră. În perioada următoare, alte cercetări vor vedea lumina tiparului, fără a fi mediate de superstiţii.