Bine ai venit!
|
| |
Nicholas A. Christakis - Ebook Schița originilor - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Schița originilor

Evoluția unei societăți bune
Într-o societate dominată de divergențe și idei greu de reconciliat, Nicholas A. Christakis își setează o miză aproape imposibilă: să spună povestea evoluției omului sub forma unei incursiuni optimiste în știință și istorie. Abordând subiecte variate, de la viața triburilor primitive și a comunităților religioase până la tehnologia de ultimă generație și sentimentul de alienare, cartea lui este un tur de forță prin universul experiențelor umane.

Nicholas A. Christakis este doctor în medicină și profesor emerit de științe sociale și naturale la Yale University, unde predă în departamentele de sociologie, ecologie și evoluționism, statistică, știința datelor, inginerie biomedicală și medicină. Anterior, s‑a ocupat de cercetare și a predat mulți ani la Harvard și la University of Chicago. A fost pe lista revistei Time cu cele mai influente 100 de personalități din lume în 2009. A lucrat ca medic în comunitățile defavorizate din Chicago și Boston până în 2011. În prezent, își petrece cea mai mare parte a timpului în Human Nature Lab, unde echipa sa explorează o serie de idei, inclusiv noțiunile care explică bazele evoluției, geneticii și fiziologiei prieteniei.

Prin activitatea lui, încurajează comunități rurale din Honduras, India sau Uganda să adopte practici medicale moderne, cartografiază rețele sociale în așezări din întreaga lume, organizează grupuri online în care membrii sunt îndemnați să coopereze și să fie mai sinceri și explorează efectul interacțiunilor sociale asupra microbiomului uman.

Diversitatea culturilor și a identităților personale maschează faptul că suntem o singură ființă. În această carte genială, frumoasă și atotcuprinzătoare, Christakis arată cum opt înclinații umane universale ne-au legat unii de ceilalți și ne-au făcut stăpâni asupra planetei, vieții și sorții noastre comune.

Daniel Gilbert

Într-un stil plin de culoare, personal și adeseori exuberant, Christakis demonstrează că legăturile interumane sunt bazate atât pe cultură, cât și pe moștenirea genetică.

Andrew Solomon

Christakis reunește filozofia, antropologia, sociologia și genetica pentru a ne da o veste extraordinară: evoluția ne-a pregătit să fim mai buni. Într-un moment în care istoria întunecată a primelor decenii ale secolului trecut pare să se repete, e o ușurare să ne amintim de ce partea mai bună a naturii omenești triumfă în cele din urmă.

Anne Applebaum

O privire optimistă și plină de prospețime asupra speciei umane.

Kirkus Reviews

Aceste concluzii ale unei explorări de o viață a naturii umane ne îndeamnă să fim lucizi și, totodată, ne dau speranță.

Washington Independent

O pledoarie impresionantă pentru capacitatea noastră de a fi prieteni.

The New York Times

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Schița originilor - Descriere și informații

Admirabila povestire a lui Christakis ne arată că bunătatea și iubirea nu sunt simple resurse la care apelăm ca să ne integrăm în comunitate sau ca să ajungem la un ideal transcendent, ci reprezintă modalitatea prin care genele ne-au programat să înfruntăm dificultățile.


Lumea noastră este reflexia acestor calități profunde care, în ciuda vicisitudinilor trecutului, rămân constante. Schița originilor ne amintește într-un mod plin de entuziasm că natura umană nu este dominată de diferențele care ne despart, ci de asemănările care formează o societate bazată pe cooperare și afecțiune reciprocă.

Anul apariției: 2022

Format: e-book

Traducere: Monica Dicu

Autor: Nicholas A. Christakis

Titlu original: Blueprint. The Evolutionary Origins of a Good Society

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1137-2