Bine ai venit!
|
| |
Nicholas A. Christakis - Săgeata lui Apollo - Curtea Veche Publishing
Hardcover

Săgeata lui Apollo

Impactul coronavirusului asupra felului în care trăim
89,00 lei

Christakis plasează evenimentele recente într-un context istoric și folosește exemple medicale, date științifice și comparații menite să explice cum vom reuși să trecem împreună peste un obstacol comunitar.

Nicholas A. Christakis este doctor în medicină și profesor emerit de științe sociale și naturale la Yale University, unde predă în departamentele de sociologie, ecologie și evoluționism, statistică, știința datelor, inginerie biomedicală și medicină. Anterior, s‑a ocupat de cercetare și a predat mulți ani la Harvard și la University of Chicago. A fost pe lista revistei Time cu cele mai influente 100 de personalități din lume în 2009. A lucrat ca medic în comunitățile defavorizate din Chicago și Boston până în 2011. În prezent, își petrece cea mai mare parte a timpului în Human Nature Lab, unde echipa sa explorează o serie de idei, inclusiv noțiunile care explică bazele evoluției, geneticii și fiziologiei prieteniei.

Prin activitatea lui, încurajează comunități rurale din Honduras, India sau Uganda să adopte practici medicale moderne, cartografiază rețele sociale în așezări din întreaga lume, organizează grupuri online în care membrii sunt îndemnați să coopereze și să fie mai sinceri și explorează efectul interacțiunilor sociale asupra microbiomului uman.

O viziune nuanțată și clară despre criza COVID-19 și posibilele sale rezultate.

The Washington Post

O evaluare binevenită a realităților epidemiei de COVID-19, care ne-a schimbat viața.

Kirkus Reviews

Provocatoare... Cartea ne arată cu perspicacitate că pandemiile sunt legate la fel de mult de societățile, valorile și liderii noștri cum sunt de virusurile care le provoacă.

Science

Incontestabil, fermecător, minunat. Un tur de forță.

Paul Farmer

Profundă, informativă și absolut necesară.

Daniel Gilbert

Lumea este avidă să afle informații profunde și clare despre cel mai important eveniment al secolului XXI. Săgeata lui Apollo te prinde, îți deschide mintea și are o importanță covârșitoare.

Steven Pinker

Christakis pune COVID-19 în context și se ocupă de dilemele din prezent folosindu-se de istorie, epidemiologie și sociologie.

The Economist

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Săgeata lui Apollo - Descriere și informații

Ce se întâmplă atunci când un virus infectează o lume întreagă, care sunt urmările unei pandemii și cum ar trebui să reacționăm când suntem implicați într-o situație nouă și destabilizatoare? Acestea sunt doar câteva întrebări la care răspunde Săgeata lui Apollo, scrisă din nevoia de obiectivitate și apărută într‑un moment în care COVID-19 generează mai degrabă frică și reticență.


NICHOLAS A. CHRISTAKIS, expert în sociologie, sănătate publică și medicină, completează imaginea pe care o avem despre pandemia de coronavirus, pornind de la societatea americană a anului 2020 și oferind o viziune globală despre criza sanitară care ne-a luat pe nepregătite.

Anul apariției: 2022

Format: 15 × 23 cm

Număr pagini: 632

Traducere: Ioana Manolache

Autor: Nicholas A. Christakis

Titlu original: Apollo’s Arrow. The Profund and Enduring Impact of Coronavirus on the Way We Live

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1121-1