Bine ai venit!
|
| |
David Robson - Capcana inteligenței - Curtea Veche Publishing
-30%

Capcana inteligenței

De ce fac oamenii deștepți greșeli prostești
41,30 lei 59,00 lei
Cum a putut fi amăgit un fizician strălucit să transporte două kilograme de cocaină peste granița argentiniană? De ce medicii diagnostichează greșit 15% dintre pacienți? Cum e posibil ca laureați ai Premiului Nobel să răspândească știri false?

DAVID ROBSON este jurnalist specializat în psihologie, neuroștiințe și medicină, interesat în mod special de limitele creierului, corpului și comportamentului uman. A lucrat ca editor la New Scientist și BBC Future, iar articolele sale au apărut în publicații precum The Atlantic, The Observer, The Washington Post și The Guardian. Locuiește la Londra.

Prima sa carte, Capcana inteligenței (apărută în limba română la Curtea Veche Publishing, în 2021), explorează rezultatele unor cercetări de ultimă oră privind inteligența și procesul de luare a deciziilor în diverse domenii, demonstrând că lipsa de modestie intelectuală poate avea consecințe grave pe termen lung.

David Robson este o prezență constantă la festivaluri literare și de știință, podcasturi și emisiuni de radio din Marea Britanie și străinătate.

Robson găsește echilibrul perfect între descrierile detaliate și interpretările accesibile ale unor cercetări complexe, înlesnind o privire în profunzimea intelectului uman, cu toate neajunsurile sale.

Publishers Weekly

În cartea lui Robson, narațiunea captivantă se întâlnește cu cercetări revoluționare despre motivele pentru care un IQ ridicat se poate întoarce împotriva posesorului. O lectură esențială pentru oricine dorește să gândească mai clar.

Rolf Dobelli

O investigație uimitoare despre ce este și ce nu este inteligența, realizată de una dintre cele mai interesante voci noi din literatura științifică. Acest ghid incitant și bine documentat ne învață cum să fim cu adevărat înțelepți – și cum să ne protejăm de „inteligenții nesăbuiți“.

Gaia Vince

Este o carte surprinzătoare, scrisă de unul dintre cei mai buni popularizatori ai științei din Marea Britanie. Argumentul său contraintuitiv, conform căruia inteligența nu este un vaccin cu efecte permanente împotriva tendinței de a greși, explică multe dintre erorile vremurilor agitate și derutante în care trăim.

Will Storr

O carte pe cât de distractivă, pe atât de fascinantă, care celebrează puterea modestiei și a curiozității. Toată lumea, și mai ales oamenii inteligenți, ar trebui să o citească. Mie mi-a plăcut la nebunie!

Anna Rosling Rönnlund

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Capcana inteligenței - Descriere și informații

Presupunem că oamenii inteligenți sunt mai puțin predispuși la greșeli. Dar nu rareori se întâmplă ca o pregătire științifică solidă și o competență profesională amplă să ne conducă pe un drum greșit și să ne consolideze anumite prejudecăți. În asta constă capcana inteligenței.


Bazându-se atât pe studii recente, cât și pe exemple istorice, de la Socrate la Benjamin Franklin, David Robson ne arată cum să ne folosim mai bine inteligența, să identificăm distorsiunile de judecată și să ne îmbunătățim coeficientul de raționalitate, să ne înțelegem și să ne stăpânim emoțiile, să ne reglăm intuiția, să ne orientăm în situații ambigue sau incerte și să gândim mai flexibil.

Anul apariției: 2021

Format: 14.5 × 20.5 cm

Număr pagini: 394

Traducere: Alina Rudeanu

Autor: David Robson

Titlu original: The Intelligence Trap: Why Smart People Make Dumb Mistakes

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1033-7