Bine ai venit!
|
| |
Autor

Dacher Keltner

Dacher Keltner - Carti

Dacher Keltner este profesor de psihologie la Universitatea California din Berkeley, unde conduce Laboratorul de Interacțiune Socială. Și-a obtinut licența în psihologie și sociologie în 1984 și titlul de doctor în 1989. Renumit expert in originile biologice ale emoției umane, dr. Keltner studiază modul în care compasiunea, venerația, iubirea și alte emoții influentează etica. Cercetarile sale vizează, de asemenea, fenomenul puterii, statutul social și problema inegalității sociale.

A publicat peste 190 de articole științifice, a primit numeroase premii pentru activitatea sa și este autorul bestsellerului Paradoxul puterii. La cursurile sale online despre știința fericirii sunt înscriși peste 300 000 de participanți.

Dacher Keltner face parte din acea categorie de oameni de știință care nu stau închiși într un turn de fildeș. A colaborat cu realizatorii multipremiatului film de animație Inside Out (Intors pe dos), a participat la diverse proiecte ale platformei Facebook și ale motorului de căutare Google și a apărut în documentarul I Am.

Născut în 1962 în Jalisco, Mexic, Dacher Keltner provine dintr-o familie de intelectuali. În copilărie, a locuit într-un cartier sărac, a cunoscut oameni de condiție modestă și a fost martorul direct al discriminărilor sociale și rasiale. Aceasta prima experiență avea să fie decisivă în cariera sa: Keltner a revoluționat perspectiva sociologiei și a psihologiei sociale cu privire la fenomenul sărăciei și la relația dintre omul simplu și putere. A demonstrat, cu argumente convingătoare, ca anumite puncte de vedere și mentalități dominante sunt complet eronate.