Dr. Nicholas A. Christakis
Autor

Dr. Nicholas A. Christakis

Autori străini Cărți Dezvoltare personală Outliers

BIOGRAFIE

Dr. Nicholas A. Christakis, este medic şi sociolog. Medicina şi sociologia sunt asemenea unor verişoare îndepărtate care se întâlnesc din când în când, înţeleg că au multe în comun şi apoi încep să se certe. Timp de mulţi ani Christakis a încercat să arbitreze aceste neînţelegeri, uneori reuşind cu succes. El este profesor de sociologie medicală la Catedra de Sănătate publică de la Harvard Medical School, profesor de sociologie la Catedra de Sociologie de la Harvard Faculty of Arts and Sciences, profesor de medicină şi medic la Catedra de Medicină de la Harvard Medical School).

În anul 2006 a devenit membru al Institute of Medecine din cadrul National Academy of Sciences. După terminarea pregătirii de specialitate în medicină internă, a combinat cercetarea cu practica medicală ca medic într-un azil de bătrâni, căutând mijloace de a îmbunătăţi îngrijirea bolnavilor aflaţi în faza terminală. Din 1999 a cercetat modul în care factorii sociali şi interacţiunile sociale afectează sănătatea şi longevitatea. Christakis este celebru pentru studiile sale asupra modului în care reţelele sociale se formează şi funcţionează.

Când nu este în laborator, le predă studenţilor de la mai multe specializări din cadrul Harvard University şi din spitalele afiliate acestei universităţi, şi este votat ca „profesor preferat” în mod regulat de către absolvenţii Harvard, datorită stilului său captivant de a ţine cursurile şi orelor suplimentare dedicate studenţilor. Revista Time l-a menţionat printre cele mai influente 100 de personalităţi ale lumii, în anul 2009.
Connected
-15%

40,46 lei

34,39 lei

Descriere Rețelele sociale din care facem parte ne determină aproape fiecare aspect al vieții — emoțiile, partenerii, bolile, veniturile, opțiunile electorale și multe altele. Paradoxal, aparentul haos din societate este guvernat de Regula celor trei trepte de influență: Influențăm și suntem influențați de oameni care se află la trei trepte distanță de noi, iar pe unii dintre aceștia nici măcar nu-i cunoaștem.