Bine ai venit!
|
| |
Beau Lotto - Deviază - Curtea Veche Publishing
-30%

Deviază

Știința de a privi diferit
40,60 lei 58,00 lei
Deviază este o carte care se joacă, literalmente, cu iluzia, explicându-ți magia vieții și oferindu-ți în același timp șansa să te minunezi de frumusețea ei. Mesajul? Devino un deviant, adică un creator adevărat.

BEAU LOTTO este un bine-cunoscut cercetător și profesor de neuroștiințe de la Universitatea din Londra. În 2001, a înființat The Lab of Misfits (Laboratorul inadaptaţilor), o versiune modernă a experimentelor ştiinţifice care nu mai sunt îngrădite de graniţele fizice ale unui laborator tradiţional. Acesta s-a aflat vreme de doi ani în Muzeul Ştiinţei din Londra, devenind primul laborator deschis publicului, unde vizitatorii au putut participa la experimente ştiinţifice cât se poate de veridice.

Împreună cu alţi colegi, Beau Lotto a scris articole pe diverse teme, cum ar fi: percepţia umană, percepţia vizuală la albine, neurofiziologie, dezvoltarea celulară şi moleculară a creierului, muzica digitală, teoria sistemelor complexe, inteligența artifi-cială, arhitectură, teatru și design.

Renumitul savant Beau Lotto activează atât în sfera universitară, cât și în cea publică (în educație, arte și afaceri), îmbunătățindu-ne tuturor înțelegerea procesului perceptiv și a creierului însuși.

Porchlight

Deviază este un ghid practic și novator care nu doar că îți arată cum pot fi aplicate neuroștiințele în înțelegerea mecanismelor gândirii, comportamentului și creativității, ci te și motivează să pornești tu însuți în aventura cunoașterii și reinventării de sine.

The Creativity Post

O filozofie a percepției radicală, stimulatoare, echilibrată de o mulțime de observații pătrunzătoare.

Nature

O carte care va revoluționa felul în care percepem lumea.

The Week

O investigație incitantă a misterioaselor procese ale minții, care îl va face pe cititor mai inteligent.

Kirkus Reviews

Oricine e interesat de știință, psihologie, filozofie și vrea să-și îmbunătățească viața va considera această originală carte captivantă și distractivă.

Booklist

Stimulându-ne curiozitatea și învățând să ne recunoaștem și să ne analizăm prejudecățile, putem crea o cultură condusă de creativitate și de experiment.

Quartz

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Deviază - Descriere și informații

Chiar în momentul în care citești acest text, creierul tău se bazează pe presupuneri care s-au dovedit folositoare în trecut. Doar că ele nu au nicio legătură cu vreun adevăr obiectiv. Nu e însă cazul să intri în panică.


Așa cum demonstrează Beau Lotto, a nu vedea realitatea este esențial pentru capacitatea noastră de adaptare: asta înseamnă că ne schimbăm în permanență modul de a percepe și, odată cu el, creierul și chiar mediul în care trăim, pentru a evolua. În acest sens, e mult mai important ce nu știm decât ce știm. Întreaga noastră existență este un uriaș laborator, în care experimentăm fără oprire.


Acum, că ai aflat aceste lucruri, în mintea ta deja se materi-alizează noi posibilități de cunoaștere. Iar dacă vei citi această carte, ele se vor multiplica și vei începe o aventură intelectuală plină de suspans, surprize și revelații.

Anul apariției: 2021

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 424

Traducere: Andreea Vrabie

Autor: Beau Lotto

Titlu original: Deviate. The Science of Seeing Differently

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1035-1