Bine ai venit!
|
| |
Brandy Schillace - Ebook Mr. Humble și dr. Butcher - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Mr. Humble și dr. Butcher

Un cap de maimuță, neurologul Papei și transplantarea sufletului
Cu o remarcabilă putere de evocare, Brandy Schillace spune o poveste incredibilă, dar adevărată, destinată atât pasionaților de știință, cât și amatorilor de mistere, senzații tari și răsturnări spectaculoase de situație.

Brandy Schillace lucrează într‑o zonă în care se intersectează medicina, istoria, știința și literatura. A fost profesoară și cercetătoare la Dittrick Medical History Center and Museum și editoare a Culture, Medicine and Psychiatry, o revistă de antropologie medicală și culturală. Articolele ei pot fi citite în Scientific American, Wired, Globe and Mail sau The Huffington Post. În 2018, Schillace a câștigat o bursă a Fundației Arthur P. Sloan în domeniul științei, pentru a se documenta și a scrie Mr. Humble și dr. Butcher. A apărut în mai multe emisiuni TV – Mysteries at the Museum (Travel Channel), American Built (History Channel și Fox) etc. Schillace locuiește în Ohio și este redactor‑șef al revistei Medical Humanities.

Așa cum lasă de înţeles această carte provocatoare, ne vom confrunta cu implicaţiile cercetărilor lui White mai devreme decât ne-am fi închipuit.

The Washington Post

Bine documentată. Excelent scrisă. Plină de suspans. Și, mai mult decât orice, o carte fascinantă.

The Wall Street Journal

Încântător de macabră.

The New York Times

O carte scrisă într-un ritm alert și incitant. În Mr. Humble și dr. Butcher, cercetările lui White primesc în sfârșit recunoașterea binemeritată.

Publishers Weekly

O poveste dinamică și pe alocuri terifiantă despre unul dintre doctorii care au împins limitele medicinei la extreme.

The Columbus Dispatch

Autoarea creionează portretul unui personaj tulburător, parcă desprins din Dosarele X, dar introdus într-un context socio-politic bine definit.

Frank Spotnitz

O lucrare captivantă. Schillace este un istoric excelent, cu ochi atent de povestitor.

Lindsey Fitzharris

Brandy Schillace a transformat unul dintre cele mai bizare episoade din istoria medicinei într-o lectură din care nu te poţi opri.

Mary Roach

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Mr. Humble și dr. Butcher - Descriere și informații

Comparat deseori cu dr. Frankenstein și ținta frecventelor atacuri din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, Robert White a dus în laboratorul său o luptă pe care el însuși nu știa dacă o va câștiga în cele din urmă: cea cu limitele cele mai dure ale științei. În urma descoperirilor lui revoluționare, avea să fie pusă sub semnul întrebării însăși definiția vieții și a morții, așa cum fusese perpetuată de religie și de concepțiile filozofice. Dacă putea să demonstreze că, în urma transplantului, creierul cu toate amintirile lui supraviețuiește, atunci urma să salveze minți captive în corpuri muribunde.

Anul apariției: 2023

Format: e-book

Traducere: Diana Botescu

Autor: Brandy Schillace

Titlu original: Mr. Humble and Dr. Butcher. A Monkey’s Head, the Pope’s Neuroscientist, and the Quest to Transplant the Soul

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1474-8