Bine ai venit!
|
| |
Autor

Paul Bloom

Paul Bloom - Carti

PAUL BLOOM a absolvit magna cum laude psihologia, la McGill University, apoi a devenit doctor în psihologie cognitivă, după cursurile urmate la Massachusetts Institute of Technology. În prezent, este profesor de psihologie la University of Toronto și profesor emerit de psihologie la Yale University.

În 2002, Society for Philosophy and Psychology din SUA i-a oferit prestigiosul Premiu Stanton, pentru merite deosebite în cercetări interdisciplinare, în domeniile filozofiei și psihologiei. Au urmat, în 2004, Premiul Lex Hixon, pentru predarea excelentă la Yale a științelor cognitive, iar în 2017, Premiul Klaus J. Jacobs Research, pentru cercetările asupra modului în care copiii își dezvoltă sentimentul de moralitate.

Cele mai populare articole ale sale au apărut în publicații prestigioase ca The New York Times, The Guardian, American Scientist, iar textul publicat în The Atlantic – „Is God an Accident?“ („Dumnezeu este o întâmplare?“) – i-a fost inclus în The Best American Science Writing, 2006. În 2018, la Curtea Veche Publishing s-a tradus și publicat cartea sa – Împotriva empatiei.