Bine ai venit!
|
| |
Melania G. Mazzucco, William Shakespeare - Regele Lear - Curtea Veche Publishing
-15%

Regele Lear

Repovestire
27,20 lei 32,00 lei
Regele Lear este una dintre cele mai complexe piese scrise de William Shakespeare, cu multe personaje, deghizări și rezultate surprinzătoare.

Melania G. Mazzucco s-a născut la Roma. Pe lângă scris, marile ei pasiuni sunt înotul, zborul și călătoriile. Trăiește povestind felurite istorii. Pe cea dintâi a scris-o în versuri, la vârsta de șapte ani; se numea Tigrul și vorbea despre un tigru întristat, captiv la grădina zoologică. Pe ultima o scrie și acum.

William Shakespeare (1564-1616) a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză. Acesta s-a născut și a crescut în orasul Stratford-upon-Avon din Anglia. Nu este știută data de naștere adevărată dar e atribuită zilei de 23 aprilie, Ziua Sfântului Gheorghe, fiind botezat la 26 aprilie 1564. La vârsta de 18 ani, s-a căsătorit cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii: gemenii Hamnet și Judith și Susanna. 

Lucrarile lui (aproximativ 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 poeme narative, precum și alte multe poezii ) au fost traduse în aproape fiecare limbă vorbită și sunt jucate mult mai des decât cele ale oricărui alt dramaturg. Piesele lui de început au fost în special comedii sau drame istorice iar mai apoi a scris și tragedii.

Printre operele semnificative se numără comediile „Visul unei nopți de vară”, „Îmblânzirea scorpiei”, „Doi gentlemeni din Verona”, tragediile „Romeo și Julieta”, „Hamlet”, „Macbeth”, piesele istorice și „Sonetele”.

Regele Lear - Descriere și informații

Regele Lear este una dintre cele mai complexe piese scrise de William Shakespeare, cu multe personaje, deghizări și rezultate surprinzătoare.
Piesa se bazează pe povestea regelui Lear din Marea Britanie, care se presupune că a domnit în secolul al VIII-lea î.H., și a cărei viață și domnie sunt detaliate în lucrarea lui Geoffrey din Monmouth din secolul al XII-lea, Historia Regum Britanniae sau Istoria regilor britanici .

Tipicul majorității tragediilor shakespeare, vechiul rege Lear este adus la ruină și, eventual, la moarte, într-un defect tragic: nebunia lui a fost stimulată de mândria sa.

Shakespeare examinează multe teme și idealuri universale, cum ar fi pericolele prostiei și manipulării, consecințele lăcomiei și fericirea amară a răscumpărării și reconcilierii.

De asemenea, intrinsecă pentru lucrările sale, Shakespeare folosește ocazia de a face instrucțiuni morale către monarhie despre împărtășirea bogăției cu cei săraci.

Regele Lear, deși complex, oferă audiențelor un avertisment simplu despre ceea ce se întâmplă atunci când ne bazăm pe mândria și ego-ul nostru, mai degrabă decât pe motivul nostru, să luăm deciziile.

Anul apariției: 2018

Format: 19.5 x 25.0 cm

Număr pagini: 104

Ilustrații: Emanuela Orciari

Traducere: Cornelia Dumitru

Autor: Melania G. Mazzucco, William Shakespeare

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0065-9