Bine ai venit!
|
| |
Jonathan Coe - Călătoriile lui Gulliver - Curtea Veche Publishing
-25%

Călătoriile lui Gulliver

Repovestire
24,00 lei 32,00 lei
Cu mai bine trei sute de ani în urmă, trăia un om cu nume ciudat. Îl chema Lemuel Gulliver. Gulliver lucra ca medic pe vasele care părăseau Anglia, navigând în jurul lumii pentru a face comerţ. Era o îndeletnicire primejdioasă. Apele mărilor erau uneori agitate, furtuna nu le ocolea şi, nu de puţine ori, vasele erau purtate în locuri neştiute de marinari, locuri care nici măcar nu existau pe hartă.

Jonathan Coe (născut pe 19 august 1961) este un scriitor de origine britanică. Scrierile lui au o bogată amprentă politică, cu toate că interesul său pentru subiectele grave este adeseori exprimat comic, prin intermediul satirei. De exemplu, What a Carve Up! pune în scenă subiectul unui film horror caricatural eponim. Filmul vorbește despre „cârpeala“ resurselor care a avut loc în timpul guvernării conservatoare a lui Margaret Thatcher.

Scrierile lui au primit multe premii, printre care și Premiul Costa pentru romanul anului și Prix du Livre Européen. În Franța i-a fost desemnat Prix Médicis pentru Casa somnului și a fost numit Officier de l’ordre des arts et des lettres. În Italia a câștigat Premio Flaiano (pentru Numărul 11) și Premio Bauer-Ca’ Foscari. Motivația juriului a fost „pasiunea lui pentru cele mai acute probleme ale lumii contemporane, pentru care Jonathan Coe poate fi considerat un scriitor complet și un clasic al timpurilor noastre“.

Călătoriile lui Gulliver - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani


Odată, Jonathan Swift a spus că a scris Călătoriile lui Gulliver „mai degrabă ca să contrarieze lumea, decât s‑o distreze“. Autorul a vrut să spună că, deşi povestea este foarte amuzantă, nu acesta a fost motivul principal pentru care a scris‑o. Cu această carte, Swift a vrut să-i pună pe oameni pe gânduri. Îşi dorea ca oamenii să mediteze la problemele politice din vremea sa — ca, de pildă, războaiele şi sărăcia — şi, în plus, îşi dorea ca aceştia să cugete asupra unui lucru complex şi important: natura umană. Dorinţa lui Swift era ca, ajungând la finalul cărţii, oamenii să‑şi pună întrebări de genul: „Sunt oamenii buni sau răi? Să facem anumite lucruri doar pentru că aşa trebuie şi aşa este bine sau şi din alte motive?“


La fel ca multe dintre cele mai frumoase poveşti şi scrieri literare, Călătoriile lui Gulliver nu este o carte care oferă răspunsuri. Nu‑şi propune decât să pună o serie de întrebări interesante şi esenţiale.

Anul apariției: 2014

Format: 19.5 x 25.0 cm

Număr pagini: 96

Ilustrații: Sara Oddi

Traducere: Simona Goșu

Autor: Jonathan Coe

Titlu original: The Story of Gulliver

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-664-3

Călătoriile lui Gulliver - Cărți asemănătoare