Jonathan Coe
Autor

Jonathan Coe

Autori străini Cărți Save the Story

BIOGRAFIE

Jonathan Coe (născut pe 19 august 1961) este un scriitor de origine britanică. Scrierile lui au o bogată amprentă politică, cu toate că interesul său pentru subiectele grave este adeseori exprimat comic, prin intermediul satirei. De exemplu, What a Carve Up! pune în scenă subiectul unui film horror caricatural eponim. Filmul vorbește despre „cârpeala“ resurselor care a avut loc în timpul guvernării conservatoare a lui Margaret Thatcher.

Scrierile lui au primit multe premii, printre care și Premiul Costa pentru romanul anului și Prix du Livre Européen. În Franța i-a fost desemnat Prix Médicis pentru Casa somnului și a fost numit Officier de l’ordre des arts et des lettres. În Italia a câștigat Premio Flaiano (pentru Numărul 11) și Premio Bauer-Ca’ Foscari. Motivația juriului a fost „pasiunea lui pentru cele mai acute probleme ale lumii contemporane, pentru care Jonathan Coe poate fi considerat un scriitor complet și un clasic al timpurilor noastre“.

Călătoriile lui Gulliver
-15%
Vezi detalii
Descriere Cu mai bine trei sute de ani în urmă, trăia un om cu nume ciudat. Îl chema Lemuel Gulliver. Gulliver lucra ca medic pe vasele care părăseau Anglia, navigând în jurul lumii pentru a face comerţ. Era o îndeletnicire primejdioasă. Apele mărilor erau uneori agitate, furtuna nu le ocolea şi, nu de puţine ori, vasele erau purtate în locuri neştiute de marinari, locuri care nici măcar nu existau pe hartă.