Bine ai venit!
|
| |
Eva Mason, Lewis Carroll - Alice în Țara Minunilor & Alice în Țara din Oglindă - Curtea Veche Publishing
-30%

Alice în Țara Minunilor & Alice în Țara din Oglindă

Repovestire după scrierile lui Lewis Carroll
22,40 lei 32,00 lei
Alice, fetiţa cu imaginaţie nestăvilită, pătrunde în două lumi fantastice şi minunate, în care descoperă că nimic nu e ceea ce pare. De-a lungul celor două călătorii, Alice trece prin tot felul de întâmplări neobişnuite.

Lewis Carroll (pseudonimul lui Charles Lutwidge Dogdson) a fost un prozator, matematician, logician, cleric și fotograf englez. S-a născut pe 27 ianuarie 1832 într-o familie cu 11 copii. Toți copiii erau stângaci și aveau probleme de vorbire. Din aceste motive, dar și pentru faptul că a crescut într-un mediu izolat, anglican și conservator, personalitatea lui Charles se va forma într-o modalitate cu totul ieșită din tipare.

Primii ani de școală i-a petrecut acasă. Încă de atunci a dovedit o inteligență deosebită: de la șapte ani putea citi o carte întreagă. La 12 ani, a fost trimis la o școală particulară. În 1849 a intrat la Universitatea Oxford.

Într-o epocă victoriană în care erau la modă povestirile sentimentale, Lewis Carroll a creat o literatură pentru copii marcată de fantezie, umor absurd și satiră. Scrierile sale cele mai apreciate din acest domeniu sunt: Alice în Țara Minunilor și Alice în Țara Oglinzilor.

Acesta a murit la 14 ianuarie 1898 în Guildford.

Alice în Țara Minunilor & Alice în Țara din Oglindă - Descriere și informații

În prima poveste, după ce fetiţa se rostogoleşte la vale printr-o vizuină de iepure, lucrurile se complică. Ba creşte până când sperie toate personajele din jur, ba se micşorează încât nu mai ajunge nici până la înălţimea unei măsuţe, primeşte sfaturi de la o pisică ce rânjeşte, ia ceaiul cu nişte personaje fără bune maniere, joacă crochet după nişte reguli alandala şi participă la un proces cu personaje făcute din cărţi de joc.

În cea de-a doua poveste, Alice trece printr-o oglindă şi ajunge să stea de vorbă cu nişte flori obraznice şi cu insecte având personalitate, apoi cu doi fraţi rotofei, ba chiar şi cu un ou imens, un leu şi un inorog. După fiecare întâmplare, ea traversează câte un alt pătrat, pe o tablă de şah — până când se vede ajunsă regină.

Anul apariției: 2013

Format: 13.5 × 19.0 cm

Număr pagini: 176

Traducere: Daniela Grigore

Autor: Eva Mason

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-604-9

Alice în Țara Minunilor & Alice în Țara din Oglindă - Cărți asemănătoare