Bine ai venit!
|
| |
Helen Street, Charly Cheung, William Shakespeare - Romeo și Julieta - Curtea Veche Publishing
-25%

Romeo și Julieta

Repovestire
11,25 lei 15,00 lei
Nenumărate poveşti extraordinare,
nenumărate personaje extraordinare,
nenumărate cărţi extraordinare!

Colecţionaţi aceste mici versiuni
ale celor mai importante cărţi din lume,
şi veţi descoperi că volumele din seria
Real Reads sunt o Reală Provocare.

Bun-venit în fascinanta lume Real Reads!

Helen Street a crescut în Yorkshire, în nordul Angliei, iar pe când trăia în York, s-a implicat în domeniul teatral și educativ, lucrând adesea cu copii pentru adaptări ale celor mai cunoscute piese shakespeariene. Acum își împarte timpul între Anglia și Franța, unde renovează o fermă aproape dărâmată.

Charlene Cheung (Charly) este art director, ilustratoare, graficiană și designer născută în Canada, dar acum trăiește în Hong Kong. A absolvit Central St Martins College, la secția de artă și design, cu o diplomă în design grafic (2006). Și-a început cariera în Londra, printre preocupările ei numărându-se animația, designul de personaj, moda, serigrafia, ilustrația și designul grafic. Este specializată în crearea de identități vizuale și ilustrație, care presupun și cunoștințe de design vizual, UI, design de produs și animație. Ea transformă învățăturile tradiționale printr-o estetică contemporană, ca să creeze ceva deopotrivă interesant și plin de sens.

William Shakespeare (1564-1616) a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză. Acesta s-a născut și a crescut în orasul Stratford-upon-Avon din Anglia. Nu este știută data de naștere adevărată dar e atribuită zilei de 23 aprilie, Ziua Sfântului Gheorghe, fiind botezat la 26 aprilie 1564. La vârsta de 18 ani, s-a căsătorit cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii: gemenii Hamnet și Judith și Susanna. 

Lucrarile lui (aproximativ 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 poeme narative, precum și alte multe poezii ) au fost traduse în aproape fiecare limbă vorbită și sunt jucate mult mai des decât cele ale oricărui alt dramaturg. Piesele lui de început au fost în special comedii sau drame istorice iar mai apoi a scris și tragedii.

Printre operele semnificative se numără comediile „Visul unei nopți de vară”, „Îmblânzirea scorpiei”, „Doi gentlemeni din Verona”, tragediile „Romeo și Julieta”, „Hamlet”, „Macbeth”, piesele istorice și „Sonetele”.

Familiile lor nu doresc ca ei să fie împreună, ceea ce e foarte trist, fiindcă din cauza asta amândoi trebuie să moară.

Tom, 11 ani

Romeo și Julieta - Descriere și informații

Ce poate fi mai rău decât să te îndrăgosteşti de propriul vrăjmaş?

Romeo Montague crede că iubeşte. Asta până când dă cu ochii de Julieta, fiică a Capuleţilor, alături de care descoperă ce-nseamnă dragostea adevărată. Dar familiile lor se duşmănesc pe viaţă şi pe moarte, aşa că nimeni nu trebuie să afle de legătura secretă dintre ei.

Când Romeo îl ucide în duel pe vărul Julietei, nădejdea lor că ar putea fi fericiţi într-o bună zi pare să se stingă. Oare va putea Fratele Lorenzo să alunge vrajba dintre cele două familii sau nu cumva planurile lui vor grăbi deznodământul tragic?

Anul apariției: 2016

Format: 13.5 x 19.0 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Charly Cheung

Traducere: Ana Maria Datcu

Autor: William Shakespeare, Helen Street

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-788-6

Cărți de același autor