Bine ai venit!
|
| |
Helen Street, Charly Cheung, William Shakespeare - Visul unei nopți de vară - Curtea Veche Publishing
-30%

Visul unei nopți de vară

Repovestire
10,50 lei 15,00 lei
Colecţionaţi aceste mici versiuni ale celor mai importante cărţi din lume, şi veţi descoperi că volumele din seria Real Reads sunt o Reală Provocare.

Helen Street a crescut în Yorkshire, în nordul Angliei, iar pe când trăia în York, s-a implicat în domeniul teatral și educativ, lucrând adesea cu copii pentru adaptări ale celor mai cunoscute piese shakespeariene. Acum își împarte timpul între Anglia și Franța, unde renovează o fermă aproape dărâmată.

Charlene Cheung (Charly) este art director, ilustratoare, graficiană și designer născută în Canada, dar acum trăiește în Hong Kong. A absolvit Central St Martins College, la secția de artă și design, cu o diplomă în design grafic (2006). Și-a început cariera în Londra, printre preocupările ei numărându-se animația, designul de personaj, moda, serigrafia, ilustrația și designul grafic. Este specializată în crearea de identități vizuale și ilustrație, care presupun și cunoștințe de design vizual, UI, design de produs și animație. Ea transformă învățăturile tradiționale printr-o estetică contemporană, ca să creeze ceva deopotrivă interesant și plin de sens.

William Shakespeare (1564-1616) a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză. Acesta s-a născut și a crescut în orasul Stratford-upon-Avon din Anglia. Nu este știută data de naștere adevărată dar e atribuită zilei de 23 aprilie, Ziua Sfântului Gheorghe, fiind botezat la 26 aprilie 1564. La vârsta de 18 ani, s-a căsătorit cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii: gemenii Hamnet și Judith și Susanna. 

Lucrarile lui (aproximativ 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 poeme narative, precum și alte multe poezii ) au fost traduse în aproape fiecare limbă vorbită și sunt jucate mult mai des decât cele ale oricărui alt dramaturg. Piesele lui de început au fost în special comedii sau drame istorice iar mai apoi a scris și tragedii.

Printre operele semnificative se numără comediile „Visul unei nopți de vară”, „Îmblânzirea scorpiei”, „Doi gentlemeni din Verona”, tragediile „Romeo și Julieta”, „Hamlet”, „Macbeth”, piesele istorice și „Sonetele”.

Cred că e foarte amuzant momentul în care Titania e fermecată şi se îndrăgosteşte de Fundulea. Îmi place şi Puck, fiindcă e tare impertinent şi neascultător.

John, 9 ani

Visul unei nopți de vară - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani

Tensiunea pluteşte în aer când regele şi regina zânelor se ceartă, iar lui Puck îi este lăsat în grijă sucul vrăjit care îi face pe oameni să se îndrăgostească.

Patru tineri rătăcesc prin pădure într-o noapte de vară. Vor reuşi să se întâlnească şi să găsească adevărata dragoste sau Puck, care îşi bagă nasul peste tot, îi va lăsa singuri şi cu inimile frânte?

O trupă de actori pregăteşte o reprezentaţie pentru ducele Atenei. Însă, fiindcă zânele l-au transformat pe protagonist în măgar, vor mai ajunge vreodată Gutuie şi ceilalţi să-şi joace rolurile?

E timp oare ca toate lucrurile să revină la normal, înainte ca această minunată noapte să se sfârşească?

Anul apariției: 2017

Format: 13.5 x 19.0 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Charly Cheung

Traducere: Ana-Maria Datcu

Autor: William Shakespeare, Helen Street

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-940-8

Cărți de același autor
Visul unei nopți de vară - Cărți asemănătoare