Bine ai venit!
|
| |
Mihály Csíkszentmihályi - Creativitate - Curtea Veche Publishing
-25%

Creativitate

Rolul fluxului în psihologia descoperirii și a inventării
54,00 lei 72,00 lei
După treizeci de ani de cercetări și zeci de interviuri luate unor personalități remarcabile, Csíkszentmihályi ne oferă cea mai largă și mai clară perspectivă asupra creativității, împărtășindu-ne totodată ideile pe care, dacă le urmăm, ne putem îmbogăți viața.

Mihály Csíkszentmihályi (1934–2021) a fost un psiholog american de origine maghiară, recunoscut pentru definirea conceptului de flux, o stare mintală de concentrare intensă care conduce la productivitate și creativitate. A fost profesor de psihologie și management la Universitatea Claremont din California și s-a aflat la conducerea Catedrei de Psihologie a Universității din Chicago. De asemenea, a fost fondator și codirector al Quality of Life Research Center (QLRC).

Mai bine de 35 de ani, a fost implicat în cercetări pe teme legate de flux, fiind unul dintre inițiatorii studiilor științifice despre fericire. Finanțarea acestor studii a venit din partea Public Health Service și din diverse subvenții private, dintre care cele mai importante au fost oferite de Fundația Spencer. Pe lângă aceste studii, a avut o activitate susținută și în afara mediului academic, semnând frecvent articole în numeroase publicații de referință, printre care Psychology Today, The New York Times, The Washington Post, Chicago Tribune și Newsweek.

Mihály Csíkszentmihályi a fost membru al American Academy of Arts and Science, al National Academy of Education și al National Academy of Leisure Sciences. A fost Senior Fulbright Fellow și membru în mai multe comisii academice, numărându‑se inclusiv printre consultanții editării Encyclopaedia Britannica.

O perspectivă fascinantă asupra trăsăturilor oamenilor creativi, desprinsă din interviuri cu peste 90 de personalități dintr-o mare varietate de domenii.

Kirkus Reviews

Creativitate reprezintă încununarea a 30 de ani de eforturi susținute. Firește, există o întreagă industrie închinată acestui subiect, însă cartea de față este singura în măsură să dea seama de complexitatea procesului creator.

Tom Butler-Bowdon

Mintea originală și rodnică a lui Csíkszentmihályi ne-a oferit fascinantul concept de „flux“.

Michael Argyle

Edificatoare atât pentru oamenii de știință, cât și pentru cititorii fără o pregătire de specialitate.

Library Journal

Csíkszentmihályi combină într-un mod remarcabil cercetările din domeniul psihologiei și cel al spiritualității.

Los Angeles Times

Bazat pe discuțiile cu oameni a căror capacitate creatoare e larg recunoscută, printre ei numărându-se mai mulți laureați ai Premiului Nobel, acest volum oferă o anatomie completă a creativității.

Publishers Weekly

O lectură încântătoare și pe înțelesul tuturor.

The Washington Post

O carte care n-ar trebui să lipsească din bibliografia studenților la psihologie, arte plastice, muzică sau care studiază oricare altă disciplină ce implică aptitudinile creative.

Vilma Reynoso

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Creativitate - Descriere și informații

„Creativ“, un adjectiv între timp substantivizat (vorbim, de exemplu, despre „creativii“ din publicitate), a căpătat în societatea contemporană o aură de-a dreptul magică. Dar este acest termen omniprezent și fascinant folosit în mod adecvat?

Creativitatea, ne asigură autorul, nu ține doar de domeniul artistic și nu este neapărat un atribut al excepționalității. De asemenea, există, ca și în cazul altor aptitudini, aspecte paradoxale și, uneori, întunecate, deoarece puterea de creație a fost mereu însoțită de cea de distrugere, ca în cazul bombei atomice. În acest sens, cartea de față este totodată mărturia unui umanist care își dorește ca omenirea să încline balanța spre armonie, compasiune și fericire.

Anul apariției: 2023

Format: 14.5 × 20.5 cm

Număr pagini: 528

Traducere: Irina Dinescu

Autor: Mihály Csíkszentmihályi

Titlu original: Creativity

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1496-0