GAZPROM - Noua armă a Rusiei

Colecție: In afara colecțiilor

Copertă: Jürgen Gawron

Anul apariției: 2008

Număr pagini: 324

Format: 13×20 cm

ISBN: 978-973-669-689-3

GAZPROM - Noua armă a Rusiei

Autor: Valeri Paniuşkin, Mihail Zîgar

În stoc
19,27 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  •  „Gazpromul reprezintă obiectul unor temeri atît de mari, Gazpromul este atît de admirat, încît pare că nici nu mai rămîne timp pentru a vedea cum este organizat şi ce anume conţine. Ce este, un mecanism sau un organism? "Cartea publicată recent de Curtea Veche, pentru care drepturile de traducere au fost vândute în numeroase alte ţări, printre care Franţa, Spania, Polonia şi Ucraina, răspunde la multe dintre întrebările pe care criza gazului le pune în aceste zile. Ce rol au avut în istoria Gazprom oameni precum Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, Viktor Cernomîrdin sau Boris Nemţov? Cine este proprietarul RosUkrEnergo? S-ar mai fi transformat Alexandr Lukaşenko în ultimul dictator al Europei dacă Ucraina nu s-ar fi aflat pe conducta de gaz?


     


    Investigaţiile sunt realizate de doi jurnalişti ce lucrează la publicaţii ruseşti, precum Vedomosti şi Kommersant, iar discuţiile pe care aceştia le-au avut cu foşti sau actuali oameni politici şi membri din conducerea Gazprom  dezvăluie existenţa unui adevărat stat în stat.


    Demersul lor nu este unul facil:
    "Primele cuvinte pe care ni le-a spus fostul prim-ministru Egor Gaidar, cînd l-am rugat să ne acorde un interviu, au fost următoarele: «La ce vă trebuie toate astea? Nu înţelegeţi că veţi fi omorîţi? Nu înţelegeţi unde intraţi?». Noi nu înţelegeam.“