Bine ai venit!
|
| |
Autor

Stefano Romei

Stefano Romei - Carti

Stefano Romei s-a născut în Toscana în 1968. Este istoric, scriitor și jurnalist profesionist, absolvent al Universității din Florența. În 1997 a fost licențiat în Științe Politice, specializarea Istorie, cu o tezădespre dreapta istorică, iar în 1999 a obținut, cum laude, un master în Comunicare și Media, cu o teză despre cazul Moro.

Cercetător independent în istorie contemporană, semnează anchete pentru ziare și televiziuni, urmând maeștri precum Sergio Zavoli, Giampaolo Pansa și Andrea Purgatori. Printre altele, în 1998 a publicat o carte de mărturii despre masacrul nazi-fascist de la San Pancrazio din 29 iunie 1944, iar în 2001, pentru Institutul Gramsci din Toscana, cartea Le radici e le ali. Impegno, quotidianità e governo della sinistra inToscana attraverso le storie dei suoi protagonisti.

Stefano Romei colaborează, de asemenea, cu Modern Italy, publicație periodică a Universității Cambridge, dezvăluind într-un mod original personaje și evenimente istorice care au marcat perioada Războiului Rece, cum ar fi misterele cazului Moro.