Bine ai venit!
|
| |
Rüdiger von Fritsch - Drumul Rusiei - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Drumul Rusiei

Ambasador la Moscova
90,00 lei 120,00 lei
Cartea lui Rüdiger von Fritsch, fost ambasador la Moscova, este analiza lucidă a unui expert, care evidențiază o nouă perspectivă, critică, asupra relațiilor germano-ruse.

Rüdiger von Fritsch a fost vreme de cinci ani (2014–2019) ambasadorul Germaniei la Moscova, reprezentând interesele țării sale în fața președintelui Vladimir Putin. 

După ce a studiat istoria și filologia la Erlangen și Bonn, a intrat în serviciul de Externe în 1984. După diverse funcții de secretar la ambasadele germane din Varșovia, Nairobi și în cadrul Reprezentanței Permanente pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles, în 1999 a devenit șef de departament în cadrul Biroului președintelui federal, iar în 2004, vicepreședinte al Serviciului Federal de Informații. Trei ani mai târziu, a devenit șef al Departamentului de Economie și Dezvoltare Durabilă din cadrul Ministerului Federal de Externe și asistent la negocierile G8. În 2010 a preluat funcția de ambasador la Varșovia, rămânând acolo patru ani. S-a retras din activitatea diplomatică în vara anului 2019. 

La Curtea Veche Publishing i-a mai fost tradus volumul Drumul Rusiei. Ambasador la Moscova (2021). 

Un reportaj din Rusia lui Vladimir Putin, pe cât de animat, pe atât de incisiv. Cartea ambasadorului german la Moscova ar trebui să devină o lectură obligatorie pentru toți politicienii.

Heinrich August Winkler

Rareori se întâmplă ca o carte a unui ambasador despre țara în care și-a desfășurat misiunea să exemplifice clar modul în care conflictele politice strategice pot fi stăpânite cu ajutorul unor principii argumentative ferme, care merg mână în mână cu o bună cunoaștere culturală. Rüdiger von Fritsch, care, începând din 2014, a condus timp de cinci ani cea mai mare misiune diplomatică a Germaniei la Moscova și a participat la elaborarea răspunsurilor la politicile Rusiei în Ucraina și Siria, a reușit să scrie o astfel de carte. Prin abordarea sa empatică și claritatea analitică, această relatare a experiențelor sale este un exemplu de înțelegere a Rusiei în cel mai bun sens al cuvântului.

Kerstin Holm

O mare varietate de surse conferă tensiune și culoare analizei lui Rüdiger von Fritsch. Parcurgând atât evenimente istorice, cât și actuale, diplomatul povestește despre întâlnirile cu Putin și cu ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, cu Aleksei Miller, șeful Gazprom, cu studenți, oameni obișnuiți, oameni de știință, economiști, disidenți, jurnaliști.

Renate Nimtz-Köster

Probabil una dintre cele mai interesante cărți despre Rusia contemporană.

Viktor Erofeev

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Drumul Rusiei - Descriere și informații

În martie 2014, când Rüdiger von Fritsch și-a început activitatea de ambasador la Moscova, Rusia tocmai își încheia acțiunea de anexare a Crimeii. Ce a urmat? Lovitură după lovitură: Donbas, doborârea avionului MH17, Siria, cazul Skripal. În ciuda agresivității ruse, von Fritsch nu ia în considerare nicio alternativă la bunele relații germano-ruse – și se bazează în mod constant pe principiile dintotdeauna ale diplomației și pe punctul ei forte: dialogul.

Anul apariției: 2021

Prefață: Viktor Erofeev

Format: 15 × 23 cm

Număr pagini: 456

Copertă: Cartonată

Traducere: Alexandrina Panaite-Cserkesz

Autor: Rüdiger von Fritsch

Titlu original: Russlands Weg. Als Botschafter in Moskau

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1089-4